Novice

Novi Qashqai v proizvodnji

V tovarni v Sunderlandu, ki postavlja nove rekorde podjetja, prva povsem preoblikovana vozila Nissan Qashqai nove generacije zapuščajo proizvodno linijo.

Qashqai, ki je bil zasnovan in proizveden v Združenem kraljestvu, je najbolje prodajan crossover v Evropi in Nissanov najbolje prodajan model v Evropi ter je ob predstavitvi leta 2006 ustvaril povsem nov segment vozil.

Proizvodnja modela nove generacije je po vsesplošnem navdušenju od njegove predstavitve v novembru v polnem teku v tovarni v Sunderlandu, kjer v proizvodnji liniji 1 vsakih 61 sekund izdelajo novega Nissana Qashqai.

Trevor Mann, CBE, odgovorni za uspešnost podjetja Nissan, je na današnji slovesnosti dejal: „Nissan Qashqai je ob začetku proizvodnje v letu 2006 utiral novo pot. Predstavlja začetek segmenta crossover vozil, podjetje Nissan je v Evropi dvignil na novo raven in naši tovarni v Sunderlandu pomagal postaviti nova merila na področju produktivnosti in kakovosti.

Novi Qashqai bo s svojo drzno obliko in vodilno tehnologijo v segmentu znova dvignil Nissan na novo raven, pri čemer bo kot naš vodilni model v Evropi postavljal merila za novo generacijo crossoverjev.“

Glavno vlogo v filmu za današnjo slovesnost igrajo Nissanovi zaposleni, katerih število je prvič v 28-letni zgodovini tovarne preseglo 7000, pri čemer tovarna skupno podpira več kot 40.000 delovnih mest v Združenem kraljestvu na področju oblikovanja, inženiringa, proizvodnje, trženja in prodaje.

Mednarodni gospodarski vpliv modela Qashqai se sedaj iz tovarne v Sunderlandu širi po vsem svetu, saj je Nissan v razvoj in proizvodnjo vložil več kot 534 milijonov £, pri čemer podpira več kot 224 dobaviteljev v 22 državah ter izvaža vozila na več kot 130 svetovnih trgov.

Britanski premier David Cameron je dejal: “Proizvodnja novega modela Nissan Qashqai v Sunderlandu je dobra novica. Nissan omogoča 40.000 delovnih mest v Združenem kraljestvu in če temu dodate še več kot 500 milijonov £ vredno investicijo v proizvodnjo lahko ugotovimo, da naš dolgoročni načrt vliva podjetjem zaupanje v gospodarstvo, da vlagajo in ustvarjajo nova delovna mesta v Britaniji. ”

Izvršni podpredsednik Mann je dodal: „Uspeh Nissana Qashqai temelji na operativni odličnosti Nissanovega dizajna, inženiringa in proizvodnje. Z veseljem sem se danes vrnil v tovarno v Sunderlandu, da izkažem spoštovanje tisočim sodelavcem pri podjetju Nissan in v naši dobavni mreži, ki so prispevali k temu uspehu.“

Proizvodnja novega Nissan Qashqai poteka na proizvodni liniji 1 v tovarni v Sunderlandu, kjer neprekinjena proizvodnja teče 24 ur na dan od leta 2010, da bi zadostili povpraševanju, in kjer poteka tudi proizvodnja 100-odstotno električnega Nissanovega vozila LEAF. Prav tako je prvo Nissanovo vozilo v Evropi, zasnovano na novi platformi CMF (Common Module Family) zveze Renault-Nissan.

Vir: Nissan

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Novi Qashqai v proizvodnji"


Marek_
10 leta 3 meseci nazaj

Zame najlepši SUV. Nova Almera bi znala bit zelo zanimiva.

yashica
10 leta 3 meseci nazaj

Tovarna se imenuje Tyne and Wear plant. Pa ne samo v VB, ker je istočasno nastajal tudi na Japonskem v tovarni Nissan Motor Kyushu. Za domači in avstralski trg so mu nadeli ime Dualis in je za stopnjo bolj natančno sestavljen od evropskega modela. Novi je po prvih vtisih na dobri poti za nadaljevanje uspeha.

 
Bo leta 2070 dokončno odklenkalo avtomobilom?
Najbolj zaželen poklic v Afganistanu? Vulkanizer!

Več vsebin

Novice

Nissan Qashqai je za Euro NCAP najvarnejši kompaktni družinski avtomobil leta 2014

Novice

Pet zvezdic na testih EuroNCAP za novi Nissan Qashqai