Novice

Od leta 2035 bodo vsi Subaruji električni

Subaru sicer danes zaostaja na področju elektrifikacije svojih modelov, a so v nedavni tehnični predstavitvi prihodnosti najavili načrt, kako bodo ta zaostanek nadoknadili.

Japonci so na posebej organiziranem dogodku pojasnili, da bodo kot plod partnerstva s Toyoto do leta 2025 predstavili svoj prvi baterijsko električni model. Do leta 2030 nameravajo elektrificirati celotno paleto vozil, od leta 2035 naprej pa naj bi bili Subaruji samo še strogo električni. Pri tem se nadejajo, da bodo leta 2030 že 40 odstotkov globalne prodaje Subarujev tvorili baterijsko-električni in hibridni modeli.

Poleg partnerstva s Toyoto je Subaru poudaril, da bodo v prihodnjih letih še naprej izpopolnjevali svoje glavne tehnične prednosti, kot so bokserski motor, simetrični vsekolesni pogon, vozno dinamiko in varnostne sisteme kot tudi sisteme in rešitve, namenjene varovanju okolja.

Subaru bo leta 2025, poleg začetka prodaje njihovega prvega baterijsko električnega SUV-a, predstavil tudi večje število hibridnih modelov, ki jih bo gnala Toyotina hibridna tehnika. Mimogrede, v Subarujih je že danes moč najti hibridno tehniko e-Boxer in sicer v modelih Crosstreck, Impreza in Forester. Razlika od bodoče različice iz Toyote je v tem, da je današnji blagi hibridni sistem, medtem ko je  Toyotin, kot je dobro znano, hibridni pogon v pravem pomenu besede. Slednje pomeni, da omogoča vožnjo izključno z elektriko tudi kakšen kilometer ali dva, namesto da je elektrifikacija pogona omejena prvenstveno na fazo speljevanja in ustavljanja avta.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fordova velika enoprostorca tudi kot hibrida
Renault potrdil prihod električnega Twinga