Novice

Renault potrdil prihod električnega Twinga

Popolnoma električna različica mestnega avtomobila naj bi bila v Evropi na voljo proti koncu letošnjega leta.

Prihajajoča električna različica modela Twingo bo postala nov član družine elektrificiranih modelov Renaulta, ki jo bodo poleg popolnoma električnih predstavljale še hibridne ter priključno-hibridne različice.

Renault zaenkrat še ni predstavil podrobnosti električnega pogonskega sklopa, ki naj bi bil na voljo v njihovem mestnem avtomobilu, glede na dejstvo, da si Twingo deli platformo s Smartom EQ forfour, pa se pričakuje, da bo tudi električni pogonski sklop podobnih zmogljivosti. Ob baterijskem paketu s kapaciteto 17,6 kWh naj bi električni motor s 60 kW (82 KM) moči ter 160 Nm navora poganjal zadnji kolesni par, kar naj bi zadostovalo za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v dvanajstih sekundah ter okrog 145 km dosega z enim polnjenjem.

Najverjetneje bo tudi polnilna arhitektura povzeta iz električnega Smarta, v tem primeru naj bi bilo mogoče polnjenje z močjo do 22 kW, kar naj bi napolnilo baterije v razponu med 10 in 80 odstotki v manj kot štiridesetih minutah, samo polnjenje ter status napolnjenost pa bo najverjetneje možno spremljati preko aplikacije na pametnem telefonu, podobno kot pri modelih Smart EQ.

Twingo Z.E. naj bi bil prvič uradno predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Renault potrdil prihod električnega Twinga"


megane16v
4 leta 2 meseci nazaj

Lahko, da bo delil pogosnki sklop s Smartom, a Smart in Twingo se počasi razhajata. Kitajski Geely ima od 2018 v lasti skoraj 10% Mercedesa, tako da bo sedaj Geely izdeloval Smarte, ki se na nemškem tržišču prodajajo samo še z električnim motorjem.

4 leta 3 meseci nazaj

Že res, da je mestni avto, ampak 145 km dosega je žalost. Realno to pomeni pod 100 km. Ne vem, kdo bo to kupil, razen če bo cena z baterijo max. 10k ali 7k z najemom.

mrtwelvetrees
4 leta 2 meseci nazaj

Za mesto je ok, pa še hitro se bo napolnila baterija, samo CENA pa najbrž ne bo tako majhna kot si napisal.

 
Od leta 2035 bodo vsi Subaruji električni
Donald Trump še naprej grozi s carinami