Novice

Odštevamo dni do odprtja avtomobilskega salona v Ljubljani

Gospodarsko razstavišče se je v zadnjih dneh pred otvoritvijo Avtomobilskega salona Slovenije spremenilo v gradbišče, kjer v enajstih dvoranah in treh montažnih halah na skupno 12.000 kvadratnih metrih površin nastajajo razstavni prostori za 27 sodelujočih avtomobilskih znamk.

Še zadnjič pred ponedeljkovo otvoritvijo salona smo se s kolegi in predstavniki zastopnikov avtomobilskih znamk znašli na tiskovni konferenci, kjer nas je po uvodnem pozdravu najprej nagovoril mag. Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, ki je med drugim povedal: »Dolgoletna odsotnost takšne prireditve je vrzel, ki jo bo 24. Avtomobilski salon Slovenije s predstavitvijo zadnjih modelov, kar 29 slovenskih premier in nemalo svetovnih s salona v Ženevi, zagotovo zapolnil. Pri tem smo se kar se da vživeli v sodobnega kupca – zakaj potrebuje salon in kaj od njega pričakuje.”

Avtomobilski salon tiskovna marec 2017 (2)V nadaljevanju je mag. David Jurič, predsednik Sekcije za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije, ki je prihajajoči salon označil za največji slovenski avtomobilski dogodek leta 2017, izjavil: »Za sodelovanje se je odločilo 27 avtomobilskih znamk oziroma njihovih zastopnikov, ki bodo pokazali 29 slovenskih premier, 7 električnih ter 7 hibridnih modelov. Skupno se na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije predstavlja približno 260 vozil, od tega je 41 lahkih gospodarskih vozil.«

Seznam modelov, ki se bodo na salonu prvič predstavili slovenskim kupcem, bomo v kratkem povzeli v forumski temi, s katero uporabniki spremljamo dogajanje, povezano s 24. Avtomobilskim salonom Slovenije.

Lokacije posameznih razstavljalcev si lahko ogledate na zadnji sliki v galeriji, na tem mestu pa je verjetno tudi primerno, da zapišem, da se za sodelovanje niso odločili predstavniki znamk Fiat, Jeep, Honda, Mitsubishi, Jaguar, Land Rover in Kia. V primerjavi s prvo napovedjo bodo na tak ali drugačen način prisotne tudi znamke Volvo, Alfa Romeo, BMW in Mini.

Med spremljevalnim dogajanjem na salonu so na današnji tiskovni konferenci izpostavili Tehnološki paviljon, ki ga je predstavil Andrej Brglez. Med drugim je povedal, da želijo obiskovalce spodbuditi, da pri nakupu novega avtomobila poučeno izberejo kar najbolj ustrezen model za svoj način življenja. V okviru tega vsak dan organizirajo različne delavnice s strokovnjaki, obiskovalci pa se bodo lahko med drugim preizkusili v vožnji na posebnem simulatorju, ki na varen način predstavlja možne posledice različnih vozniških motenj.

Direktorica trženja Gospodarskega razstavišča Špela Terpin je dejala, da od ponedeljka, 27.3. od 15. ure dalje, pa vse do nedelje, 2.4. do 21. ure pričakujejo veliko število obiskovalcev, s tem pa so povezane tudi spodnje praktične informacije.

Cene rednih vstopnic so 8 evrov po osebi, za dijake, študente in upokojence 6 evrov, za otroke do 7. leta starosti v spremstvu odraslih pa je vstop brezplačen. Predvsem v popoldanskem času in med vikendom bo zagotovo zanimiva še družinska vstopnica (za dva odrasla in do tri otroke do 16. leta starosti), za katero bo potrebno odšteti 20 evrov.

Za vse obiskovalce, ki si bodo vstopnice zagotovili vnaprej (bencinski servisi Petrol ali Moje karte), bo na voljo brezplačen prevoz z avtobusi mestnega potniškega prometa s parkirišč Žale in P+R Stožice ter Barje. V soboto in nedeljo bo na teh lokacijah brezplačno tudi parkiranje.

Več podrobnosti je na voljo na spletni strani avtomobilskega salona.

Besedilo in foto: Urška Radolović. Zemljevid razstavljalcev: GR.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Mazdin rotacijski motor svoje mesto našel v električnem modelu?
Električni Berlingo za ekološko usmerjene družine