Novice

Avtomobilski salon v Ljubljani pričakuje 100 tisoč obiskovalcev

Avtomobilski salon se znova vrača v slovensko glavno mesto. Na novinarski konferenci sta Iztok Bricl, direktor Gospodarskega razstavišča, in Marjan Murn, predsednik sekcije za osebna motorna vozila, predstavila načrte projekta, ki bi po optimističnih napovedih lahko privabil tudi do 100.000 obiskovalcev.

Da se tokrat na Gospodarskem razstavišču odvija nekaj avtomobilskega, je zgovorno pričala pisana paleta novih vozil, ki so predstavljali le drobec tega, kar obiskovalce čaka v obdobju od 28. marca do 2. aprila letos, ko bo potekal 24. avtomobilski salon Slovenije. Tokrat dogodek vrača v Slovenijo po desetih letih, tudi na račun rasti prodaje osebnih vozil v zadnjih dveh letih. Mag. Iztok Bricl je v uvodu novinarske konference dejal: ”Prodaja avtomobilov v Sloveniji raste že zadnji dve leti, kar je odlično tudi za slovensko gospodarstvo. Organizatorji smo si enotni v tem, da si ljudje želijo videti nove avtomobile, da moramo zanje pripraviti zanimivo predstavitev, jim pokazati novosti tukaj, v Ljubljani, terminsko takoj za salonom v Ženevi.”

Navdih so organizatorji pri Sekciji za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije našli v podobnem dogodku, ki so ga lansko leto izvedli v Zagrebu in privabili več kot 100.000 avtomobilskih navdušencev. Podobno načrtujejo tudi v Ljubljani, kjer želijo zadnje trende avtomobilske industrije predstaviti na 12.000 kvadratnih metrih razstavnih površin in privabiti od 80.000 do 100.000 obiskovalcev.

Zanje poleg avtomobilskih novosti pripravljajo še vrsto drugih aktivnosti, za številne obiskovalce pa bodo organizirali večje število avtobusov, ki bodo obiskovalce brezplačno vozili do Gospodarskega razstavišča. Cena vstopnice v prosti prodaji bo 8 evrov.

Zaenkrat so sodelovanje na 24. avtomobilskem salonu Slovenije odpovedali pri skupini BMW, skupini Land Rover Jaguar, Kii in Volvu, organizatorji pa še čakajo odločitev podjetja Avto Triglav, zastopnika znamk Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Jeep, Abarth, Maserati in Ferrari.

Besedilo in fotografije: Gašper Pirman.

 

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Avtomobilski salon v Ljubljani pričakuje 100 tisoč obiskovalcev"


whitee
7 leta 3 meseci nazaj

Malo še pa bosta samo VW in Renault predstavljala. Žalostno.

 
Toyota Yaris, kot ga še ni bilo
Poklon legendi: Audi RS2