Novice

Odstop prvega moža Suzukija

V luči škandala, ko je tudi znamka Suzuki priznala, da je pri uradnih merjenjih porabe goriva uporabljala neskladne metode, je s položaja predsednika upravnega odbora odstopil Osamu Suzuki. Skupaj z njim zapušča znamko tudi namestnik predsednika uprave, Osamu Honda.

Do omenjene afere je prišlo pred mesecem dni, ko so pri proizvajalcu objavili, da je pri 16 modelih, namenjenih domačemu trgu, prišlo do nepravilnosti pri merjenju poprečne porabe goriva. Posledično je 84-letni prvi mož Suzukija že ponudil svoj odstop s položaja predsednika upravnega odbora, v pokoj pa odhaja tudi 66-letni namestnik predsednika uprave – obe spremembi morajo formalno še potrditi delničarji na letni skupščini družbe, ki bo 29. junija. Pri Suzukiju zaenkrat ne omenjajo imen morebitnih naslednikov, znano pa je, da naj bi Osamu Suzuki ostal v vlogi predsednika nadzornega sveta podjetja

V duhu škandala se bo mesečno nadomestilo, ki ga prejema Osamu Suzuki, za obdobje šestih mesecev od julija dalje zmanjšalo za 40 odstotkov, predsednik uprave Toshihiro Suzuki pa bo v enakem obdobju deležen 30-odstotnega znižanja. Kazen bo doletela tudi druge vodilne, vsi direktorji se bodo morali odpovedati svojim nagradam za leto 2015, na nižjih nivojih pa bodo nagrade razpolovljene.

Pri Suzukiju sicer trenutno pripravljajo načrte za uvedbo izboljšav na področju dela in izobraževanja znamkinih inženirjev, za odpravljanje pomanjkljivosti pri preizkušanju porabe modelov, v prihodnosti pa naj bi spodbujali tudi žvižgaštvo.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Motor Trend. Foto: Suzuki.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
S ceste na zahtevnejše terene: koncept Mini Clubman All4 Scrambler
Lahko dražji Fiat 124 Spider zasenči kultno MX-5?