Novice

Oliver Blume zagovarja pospešeno elektrifikacijo Skupine Volkswagen

S pričetkom septembra je iz rok Herberta Diessa prevzel vlogo izvršnega direktorja in potrdil, da nameravajo pri Skupini Volkswagen pospešiti prehod k električnim vozilom.

Novi izvršni direktor Skupine Volkswagen je v nagovoru članom vodstva ob prevzemu nove funkcije razkril, da ima za prihodnost podjetja pripravljen načrt v desetih točkah. Glede na to, da sam zagovarja električno mobilnost, namerava znamko obdržati na poti elektrifikacije in še dodatno pospešiti prehod na električna vozila na področjih, kjer bo to mogoče. V zvezi z razvojem sintetičnih goriv, ki ga je Oliver Blume zagovarjal, ko je bil v vlogi vodilnega moža Porscheja, pa  je v nedavnem intervjuju za enega od nemških časnikov potrdil, da bo le-ta še naprej potekal predvsem pod okriljem znamke Porsche.

Kot je znano, so se pri Volkswagnu odločili, da do leta 2025 postanejo največji globalni proizvajalec električnih vozil in prehitijo ameriško Teslo, ki trenutno drži primat na tem področju. Po trenutnih načrtih naj bi do leta 2030 električna vozila predstavljala vsaj polovico njihove prodaje v globalnem merilu, Oliver Blume pa še dodaja, da bodo pri Volkswagnu morali najti ustrezen tempo, ki bo ob jasni strategiji omogočal stabilno transformacijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Honda razkrila novi Civic Type R
Toyota z novimi vlaganji v proizvodnjo baterij