Novice

Menjavam vodilnih v Volkswagnu ni videti konca

Položaj predčasno zapušča izvršni direktor Skupine Volkswagen Herbert Diess, na njegovo mesto pa prihaja Oliver Blume.

Očitno menjavam vodilnih mož znotraj Skupine Volkswagen še ni videti konca, saj se v kratkem formalno poslavlja trenutni izvršni direktor Skupine Volkswagen. Na najvišjem vodilnem položaju naj bi ga s 1. septembrom zamenjal Oliver Blume, ki pa hkrati še naprej ostaja predsednik uprave podjetja Porsche. Pri tekočih poslih naj bi mu pomagal finančni direktor Skupine Arno Antlitz, ki so mu namenili dodatno vlogo operativnega direktorja.

Odhod Herberta Diessa naj bi bil dogovorjen sporazumno – sporazumnost je sicer postavljena pod vprašaj, če se zavedamo dejstva, da se je Diess pri uveljavljanju reform v preteklosti soočal z odporom nekaterih vodstvenih struktur ter tudi izzval glasovanje v zvezi s podaljšanjem njegove pogodbe. Takrat je Diess iz bitke sicer izšel kot zmagovalec, a je najverjetneje sedanja situacija tudi ena od posledic preteklih trenj v vodstvu Skupine Volkswagen. Res je tudi, da si je Diess v štirih letih na najvišjem položaju Skupine Volkswagen pridobil nekaj sovražnikov, za njegovo zamenjavo pa naj bi se potegovali tudi vplivni predstavniki družin Porsche in Piech.

Predsednik upravnega odbora Skupine Volkswagen Jans Dieter Potsch se je Herbertu Diessu, ki je vodilni položaj v upravnem odboru nastopil leta 2015, zahvalil za njegov prispevek pri transformaciji Volkswagna v ponudnika električne mobilnosti za 21. stoletje ter poudaril, da je imel ključno vlogo pri implementaciji novih strategij, pomembnih za trdno prihodnost podjetja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Cupra vstopa v Avstralijo
Ford zaenkrat zamrznil individualna naročila modelov Focus in Fiesta