Novice

Omejena jubilejna serija Boxster 25 let

Četrt stoletja je dovolj dober razlog za novo prestižno omejeno serijo Porschejeve družine roadsterjev.

Serija 25 let bo omejena na 1.250 primerkov in temelji na modelu GTS 4.0 s štirilitrskim šestvaljnim agregatom moči 294 kW (400 KM) v kombinaciji z ročnim šeststopenjskim menjalnikom ali sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko PDK. Povzema glavne oblikovne elemente študije Boxster, ki se je leta 1993 predstavila na avtomobilskem salonu v Detroitu, minimalno spremnjeno serijsko različico pa so začeli proizvajati tri leta kasneje. Po več kot 357.000 izdelanih vozilih je na trgu četrta generacija.

Jubilejni model zaznamuje bakreno svetleči odtenek rjave barve s kontrastno srebrno kovinsko barvo. V tej t.i. neodimski barvi so obarvali spodnji ščitnik na prednjem odbijaču, stranske odprtine za zajem zraka, napise in dvobarvna 20-palčna aluminijasta platišča. Ob osnovni srebrni kovinski barvi GT sta na voljo še globoko črna kovinska in carrara bela kovinska. Pokrov rezervoarja za gorivo je izveden z napisom Porsche iz ponudbe Exclusive Design v videzu aluminija, enako kot izpušni cevi športnega izpušnega sistema. Okvir vetrobranskega stekla je črne barve.

V notranjosti so oblikovalci uporabili vinsko rdeče usnjeno notranje oblazinjenje, ki je usklajeno z rdečo strešno ponjavo (opcijsko v črni barvi). V opremo modela so med drugim vključili paket aluminijastih notranjih elementov, 14-smerno nastavljiva športna sedeža, vstopni letvi z napisom “Boxster 25” in ogrevan večfunkcijski športni usnjeni volan. Paket opreme zajema še sistem Porsche Active Suspension Management (PASM) in Porsche Torque Vectoring (PTV) z mehansko prečno zaporo na zadnji premi.

Cene se na nemškem trgu pričenjajo malenkost pod 95 tisoč evrskimi tisočaki.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Geely in Baidu v skupen razvoj električnih avtomobilov
Začetek novega obdobja za Renault