Novice

Omejena serija Audija R8 z zadnjim pogonom

Pri ingolstadskem Audiju so pripravili omejeno serijo modela R8, ki bo prvič na voljo zgolj z zadnjim pogonom. V prav vseh 999 modelih R8 RWS, kolikor jih bodo izdelali, pa bo za pogon skrbel osnovni desetvaljnik, ki sicer proizvede dovolj spoštljivih 540 »konjev«.

Če so se doslej najbolj športni Audijevi modeli v ponudbi (oznake R in RS) vedno ponašali s štirikolesno gnano pomočjo, ki sliši na ime Quattro, pa tokratna omejena serija 999 vozil predstavlja dokajšnjo novost v njihovi ponudbi. Audijev najbolj športni model R8 je tako prvič v zgodovini na voljo zgolj z zadnjim pogonom, zaradi česar je postal še bolj zanimiv pravovernim dirkaškim puristom.

Zaradi izgube štirikolesnega pogona je R8 RWS izgubil 40 kilogramov, a je hkrati postal manj varčen, saj proizvajalec navaja za en liter višjo porabo kot pri štirikolesno gnanih verzijah. Različica z zadnjim pogonom bo sicer na voljo zgolj z osnovnim, 540-konjskim agregatom, kupci pa bodo lahko izbirali med kupejem in brezstrešnim Spyderjem.

V Nemčiji bo verzija R8 RWS stala od 140.000 evrov dalje, kar je za kar 26.000 evrov manj kot štirikolesno gnana različica.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Omejena serija Audija R8 z zadnjim pogonom"


kseb
2 leta 6 meseci nazaj

Bucko99
Mogoče so začeli navajati malo bolj realno porabo

Bucko99
2 leta 6 meseci nazaj

Čeprav niti nima veze, mi pa vseeno ni jasno zakaj večja poraba ?

brrr
2 leta 6 meseci nazaj

@Urban Acman: če bi na sliko pogledal bi videl, da pišeš bedarije: ‘bo za pogon skrbel osnovni osemvaljnik’.

Drugače pa še ročni menjalnik in hm… čez nekaj let. 🙂

 
Kako blizu je Volkswagnov koncept I.D Crozz proizvodni različici?
Znani so kandidati za Svetovni avto leta 2018