Novice

Kako blizu je Volkswagnov koncept I.D Crozz proizvodni različici?

Volkswagen I.D. Crozz je križanec med športnim terencem in štirivratnim kupejem, za katerega pri znamki trdijo, da je v novi podobi še bolj optimiziran v smeri serijske proizvodnje.

Na njem so, poleg žareče rdeče barve hibiskusa, še najbolj izstopajoči žarometi LED, ki nakazujejo pomik v smeri serijske proizvodnje in dajejo značilen svetlobni podpis. Izpopolnjena notranjost, v katero potniki lažje vstopajo zaradi odsotnosti stebrička B, deluje prostorno in prečiščeno. O čistoči pa govorimo tudi v povezavi s sistemom CleanAir, s katerim lahko voznik prek menija preveri kakovost zraka v avtomobilu in trenutno delovanje sistema.

I.D.Crozz II z novo glasovno asistenco omogoča odpiranje in zapiranje vrat z glasovnim ukazom ter vklop ali izklop režima avtonomne vožnje I.D. Pilot. Opremljen je z električnim štirikolesnim pogonom. Po en motor deluje na sprednji in zadnji premi, porazdelitev moči omogoča električna kardanska gred. Sistemska moč znaša 225 kW, koncept lahko doseže najvišjo hitrost 180 km/h ter ima z enim polnjenjem baterije  500-kilometrski doseg (NEVC). S sistemom za hitro polnjenje se visokozmogljiva baterija v 30 minutah napolni do 80 odstotkov kapacitete.

Serijska različica koncepta je napovedana za leto 2020, skupaj s kompaktnim štirivratnim modelom I.D., medtem ko lahko večji kombi I.D. Buzz pričakujemo v letu 2022. Vse tri študije I.D. povezujeta platforma “All New Electric Architecture” ter avantgarden dizajn.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Motor Trend. Foto: Urška Radolović, Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Megane R.S. pod frankfurtskimi žarometi v žareče oranžni barvi
Omejena serija Audija R8 z zadnjim pogonom

Več vsebin

Novice

Kako blizu je Volkswagnov koncept I.D Crozz proizvodni različici?

Novice

Nadgradnja Volkswagnovega koncepta I.D. Crozz

Novice

Volkswagen predstavlja tretji koncept iz naelektrene družine I.D.

Novice

Volkswagen bo v Ženevi predstavil I.D. Vizzion Concept

Novice

Volkswagnov koncept električno gnanega križanca

Novice

Volkswagen na Pikes Peak z električnim dirkalnikom družine I.D.

Novice

Volkswagnov električni koncept I.D. Buzz gre v proizvodnjo

Novice

Koncept I.D. Vizzion kot pogled v bodoči Volkswagnov vrh ponudbe