Novice

Opel Karl v Nemčiji od 9.500 evrov naprej

Opel je potrdil, da bo novi Opel Karl v Nemčiji na voljo po cenah od 9.500 evrov naprej. Z nizko vstopno ceno želijo privabiti kupce, ki so jih izgubili z odhodom znamke Chevrolet z evropskega trga.

Opel Karl je obenem zamenjava za model Agila, ki je predstavljal Oplovo vstopno modelno ponudbo. Novi malček bo v segment malih mestnih vozil prinesel številne varnostne sisteme, ki niso značilni za ta velikostni razred vozil. Kupci se bodo lahko odločili za sistem opozarjanja na nenadno menjavo pasu, sistem za parkiranje, kot tudi ogrevana prednja sedeža in volanski obroč. Pod motornim pokrovom se bo skrival novi litrski trivaljnik Ecotec s 55 kilovati, ki je bil razvit posebej za vgradnjo v urbanega malčka.

”To je idealno vozilo za cenovno občutljive kupce, ki želijo uskladiti vsakodnevno vožnjo z udobjem, varčnostjo in moderno tehnologijo,” je dejal Karl-Thomas Neumann, izvršni direktor Opla. Nemški proizvajalec vozil bo začel pobirati naročila že  v ponedeljek, 19. januarja, junija pa naj bi Karl zapeljal še v prodajne salone.

Kot smo že pisali, je Karl za 20 milimetrov manjši od Adama, vendar v notranjosti – kljub manjšim dimenzijam – ponuja več prostora, saj na bi v novem malčku udobno sedelo do pet oseb. Uradno bo javnosti prvič predstavljen na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi.

Izdelovali ga bodo v Južni Koreji pod vodstvom Daewooja, ki je partner General Motorsa. General Motors postopoma ukinja prodajne salone Chevrolet v zahodni Evropi, večina od 1.900 prodajnih salonov pa se je preusmerila v prodajo Oplovih vozil. Poleg zapolnitve vrzeli, ki bo nastala z odhodom Chevroleta, se pri želijo Oplu zoperstaviti prodajnim uspešnicam iz znamk kot sta na primer Dacia in Škoda, ki so postale pomemben igralec na evropskem avtomobilskem trgu.

Po uradnih informacijah, ki smo jih pridobili od slovenskega zastopnika znamke, cene za slovenski trg še niso znane, na sončno stran Alp pa bo Karl zapeljal v začetku poletja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: Opel)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Opel Karl v Nemčiji od 9.500 evrov naprej"


yashica
9 leta 3 meseci nazaj

@StajercS: Daleč od tega, da bi ga res izdelovali v Severni Koreji. Gre za napako pri zapisu in nič več. Malček se bo proizvajal v mestu Changwon, izpod rok GM Korea Company. Včasih se je ta imenoval GM Daewoo.

StajercS
9 leta 3 meseci nazaj

”Izdelovali ga bodo v Severni Koreji”

Kaj bo Kim Đong Un nadziral proizvodnjo? Potem zna biti ta model kvaliteten. =]

 
Prenova za BMW serijo 1
Znani slovenski ceni za BMW i3 in i8