Novice

Znani slovenski ceni za BMW i3 in i8

Pred dnevi smo objavili, da bo Slovenija spomladi dobila svoj prvi salon znamke BMW i, danes pa smo prejeli tudi uradno informacijo o lokalnih maloprodajnih cenah za modela i3 in i8.

Prvi slovenski salon BMW i bo svoja vrata odprl meseca marca v pritličju Kristalne palače v ljubljanskem trgovskem centru BTC. Težko je napovedati, koliko slovenskih kupcev se bo iz njega odpravilo s podpisano pogodbo za nakup novega avtomobila, skoraj zagotovo pa ga bo obiskalo kar precej radovednežev.

Za začetek so znane maloprodajne cene za oba modela. Po informacijah, ki nam jih je v spodnjem uradnem sporočilu za javnost posredoval zastopnik znamke, bo za ekstravagantni priključni hibrid i8 potrebno odšteti vsaj vrtoglavih 136.800 evrov, za povsem električno vozilo i3 pa najmanj 36.550 evrov oz. 41.200 evrov z vključenim motorjem za podaljšanje dosega. Za primerjavo – na nemškem trgu znaša cena za model i3 34.950 evrov (39.450 evrov s podaljšanim dosegom), za i8 pa 126.000 evrov.

Avtomobilizem.com

Sporočilo za javnost
Znamka BMW i v Sloveniji od marca 2015. Znane so uradne cene za modela BMW i3 in BMW i8.

V Sloveniji bo marca 2015 lansirana znamka BMW i, ki se osredotoča na razvoj trajnostnih rešitev mobilnosti. BMW i predstavlja novo gibanje v svetu premium mobilnosti. Produkti in storitve BMW i so zamišljeni v okviru revolucionarnega pristopa: cilj je zasnovan in namensko narejen za trajnostno, premium mobilnost. Ob lansiranju bosta na voljo oba modela: BMW i3 in BMW i8.

Nova era električne mobilnosti – BMW i3.

BMW i3 je brezkompromisna in privlačna rešitev sedanjih in prihodnjih potreb osebne mobilnosti v urbanih središčih. Je prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon – s tem pa brez emisij. Posebno razvita arhitektura LifeDrive, tehnologija pogona BMW eDrive, značilen pogon na zadnja kolesa in revolucionaren koncept lahke konstrukcije poudarjajo ravnovesje med užitkom v vožnji, dosegom in maso.

BMW i3 bo v Sloveniji od marca 2015 na voljo od 36.550€.

BMW i3 bo sklopu dodatne opreme na voljo tudi z motorjem za podaljšanje dosega od 41.200€.

Revolucija pri športnih avtomobilih – BMW i8.

BMW i8 je najbolj progresivno športno vozilo in je prvo plug-in hibridno vozilo znotraj BMW Group. To je vozilo s sedežno konfiguracijo 2+2, ki kar kipi od vizionarskega oblikovanja in inteligentnega inženiringa lahke gradnje. Kot plug-in hibridno vozilo BMW i8 združuje prednosti inovativnega električnega pogona in najnovejše tehnologije notranjega izgorevanja. Iz tega izhaja neverjetna vozniška izkušnja, ki prinaša dinamiko športnega vozila (0 – 100 km/h v 4,4 sekunde) skupaj s porabo goriva in emisijskimi izpusti na ravni majhnega mestnega vozila (2,1 l / 100km / 49 g CO2/km). To pomeni ne samo popolnoma električno brez-emisijsko mestno vožnjo temveč tudi športno zmogljivost na medkrajevnih poteh. Atletska osebnost revolucionarnega športnega vozila se več kot očitno kaže v oblikovanju: razmerja klasičnega športnega vozila, spektakularna škarjasta vrata, čiste, minimalistične linije in nizko silhueto prežeto z močno, dinamično obliko. Športen karakter zunanjosti vozila BMW i8 naredi gladek prehod v notranjost, ki je oblikovana z izrazitim fokusom v prihodnost.

BMW i8 bo v Sloveniji od marca 2015 na voljo od 136.800 €

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Znani slovenski ceni za BMW i3 in i8"


ucmanster
9 leta 2 meseci nazaj

za 1600 eur se pa splača iz Nemčije uvozit

Bucko99
9 leta 2 meseci nazaj

V palačo po iPhona pa i3 ja 🙂

xxl
9 leta 2 meseci nazaj

Res je,ampak,če imaš 126k za tole,boš imel tudi 137k 😉

Indel
9 leta 2 meseci nazaj

V Nemčiji se pa začne cena i3 pri 34.950 eur, torej bo pri nas za 1600 eur dražji. Imamo neke privilegije Slovenci pri BMW pri cenah :)) Še dobro da imamo dvakrat nižjo povprečno plačo kot Nemci, si ga bomo lažje privoščili.

 
Opel Karl v Nemčiji od 9.500 evrov naprej
Precejšnje povpraševanje po Toyoti Mirai