Novice

Opel nadgrajuje ponudbo s tovarniškimi pripomočki za gibalno ovirane voznike

Možnost voziti in biti mobilen predstavlja pomemben korak k neodvisnosti – še posebej pri osebah z gibalno oviranostjo, zato pri Oplu nudijo tovarniško vgradnjo sistema Veigel Commander.

Mobilnostni pripomoček Veigel Commander gibalno oviranim voznikom omogoča upravljanje smernikov, luči, hupe in brisalcev prek radijskega daljinskega upravljalnika na ročici za plin. Sistem je do popolnosti prilagojen osebam z gibalnimi ovirami, poleg Astre, Cascade in Zafire pa bo kmalu na voljo tudi za vgradnjo v novo generacijo Insignie.

Vse funkcije voznik lahko uporablja na eni ročici z eno roko, medtem ko z drugo drži volan, kar močno pripomore k povečani varnosti v prometu. Upravljanje volana z eno roko olajša ustrezen gumb na volanskem obroču. Če želi za volan sesti sovoznik brez gibalne oviranosti, je možno krmilnike za ročno upravljanje preprosto odmakniti, sneti vrtljivi gumb z volanskega obroča in odstraniti prekrivalo stopalk v prostoru za noge. Vse skupaj vzame le nekaj sekund in avtomobil se hitro spremeni v povsem običajno vozilo.

Vsestranski ročni upravljalnik Multima Pro so izdelali pri podjetju Petri + Lehr, kjer so mislili na praktično vse vidike uporabe. Vitka zasnova ohrani celoten razpon vzdolžnega pomika voznikovega sedeža. Voznik luči, brisalce, hupo in smernike upravlja z večfunkcijskim vrtljivim gumbom MFD Touch. Inteligentna ergonomska vgradnja v gumb za obračanje volana omogoča, da so nadzorne plošče vedno v voznikovem vidnem polju.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyota in Mazda naj bi skupaj gradili tovarno v ZDA
Mazda bo poskrbela za lastnike legendarnih MX-5