Novice

Mazda bo poskrbela za lastnike legendarnih MX-5

Razumljiv strah lastnikov starejših vozil je, da v primeru okvare ne bodo nikjer več našli novega izvirnega nadomestnega dela. Lastniki legendarne Mazde MX-5 bodo od sedaj naprej lažje dihali, saj so na Japonskem zagnali dva nova programa, ki bosta poskrbela za njihove potrebe.

Prvi program bodo zagnali na začetku leta 2018, z njim pa se bo pričela prodaja povsem novih izvirnih nadomestnih delov. Kupci, željni originalov, si bodo tako lahko kupili po izvirniku izdelane prvotne pnevmatike Bridgestone, lesen volanski obroč, prestavno ročico Nardi in nadomestno mehko streho. Če bo dovolj povpraševanja, naj bi pri Mazdi v prihodnosti ponudili še več različnih rezervnih delov.

Še bolj navdušujoč je drugi program, ki bo potešil najbolj zahtevne lastnike MX-5. Pri Mazdi bodo prevzeli vaš avtomobil in ga v svojem obratu popolnoma restavrirali, za kvaliteto izdelave pa so pridobili vse potrebne certifikate in pooblastila.

Ker so uporabniki MX-5 zelo navezani na svoja vozila, še posebej, če je spredaj nameščen atmosferski agregat, bi lahko takšna storitev privabila veliko obstoječih lastnikov. Zaenkrat še niso sporočili cene storitev, toda najverjetneje bo popolna prenova brezstrešnega kabrioleta vse prej kot poceni. A to naj vas ne skrbi, trenutno je storitev na voljo le na domačem trgu, kjer poskušajo dodatno izboljšati razmerje med proizvajalcem vozil in lastniki njihovih modelov.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Mazda bo poskrbela za lastnike legendarnih MX-5"


pskoda
4 meseci 8 dni nazaj

Bravo

Mazda2
4 meseci 10 dni nazaj

Ja kva pa za Mazdo2, ko bo starejša?

robertos_664
4 meseci 9 dni nazaj

ni legenda..

Mazda2
4 meseci 6 dni nazaj

Saj sem napisal preden sem vorng začel brat. Upal sem na potrošni material, npr. kakšne roke pri podvozju in to. Upam, da bodo obstajali še po nekaj letih takšni deli primernih dimenzij za vgradnjo v moj avto.

 
Opel nadgrajuje ponudbo s tovarniškimi pripomočki za gibalno ovirane voznike
Leafova arhitektura za nove Nissanove električne modele

Več vsebin

Novice

Poklon legendi: Mazda ”Miata” MX-5

Novice

Mazda bo poskrbela za lastnike legendarnih MX-5

Reportaže

Sladke odločitve

Mazda MX-5 in MX-5 RF
Reportaže

Ljubezen do brezčasnih oblik

Testi

Užitkov v izobilju

Mazda MX-5 RF G160 Revolution Top
Testi

V deželi sreče in veselja

Mazda MX-5 G160 Revolution Top
Predstavitve

Popolna spremljevalka

Mazda MX-5 RF: mednarodna predstavitev
Novice

Japonci z mislimi že pri naslednji generaciji Mazde MX-5