Novice

Opel odšteva mesece do razkritja nove Insignie Grand Sport

Čeprav je bilo to včasih skoraj nepredstavljivo, postaja splošna praksa, da fotografije prihajajočih modelov v maskirni preobleki prihajajo kar od proizvajalcev avtomobilov. Da nestrpno čakajo na razkritje nove Insignie Grand Sport, so pokazali tudi pri Oplu, saj so v javnost posredovali nekaj fotografij in video posnetek zakrite bodoče znamkine admiralske ladje.

Nova Oplova petvratna limuzina naj bi bila veličastna, Insignia Grand Sport namreč temelji na povsem novi arhitekturi in ima več kot devet centimetrov daljšo medosno razdaljo od predhodnice. Nekaj manj razlike je v skupni dolžini (5,5 cm), saj ima prihajajoča novinka krajša previsa.

Inženirji naj bi se v razvoju posvetili učinkoviti rabi prostora in zmanjšanju mase, z uporabo lahkih materialov naj bi tako pri modelu nove generacije prihranili do 175 kilogramov.

“Ime Opel Insignia Grand Sport pove vse. Odraža učinkovito dinamiko Monze Concept in obenem naš ponos na veličastne Oplove klasike Kapitän, Admiral in Diplomat,” je v najavi povedal izvršni direktor skupine Opel dr. Karl-Thomas Neumann ter dodal: “Naša prihodnja admiralska ladja predstavlja novo razsežnost – sozvočje elegance, lahkotnosti in športnosti, ki ustvarja ekstremno privlačno kombinacijo.”

Insignia Grand Sport bo uradno predstavljena naslednjo pomlad na avtomobilskem salonu v Ženevi, v sporočilu za javnost pa so pri znamki še ambiciozno zapisali:

“Insignia Grand Sport nadaljuje z izjemnimi koraki, ki jih je Opel v kompaktnem razredu naredil z najnovejšo generacijo Astre, zdaj pa z njimi osvaja še naslednjo raven. Novinka je tako zunaj malo večja in opazno bolj prostorna od trenutne Insignie, zato odpira nove razsežnosti na področju velikosti, prostornosti in udobja. Inovativne tehnologije poudarjajo ambiciozne standarde prihodnjega modela iz samega vrha Oplove ponudbe, obenem pa Opel ostaja zvest svoji filozofiji: mobilnost in tehnologije, ki postavljajo nove trende, morajo biti dostopni širšemu krogu uporabnikov. Insignia Grand Sport tako predstavlja elegantno alternativo znatno dražjim avtomobilom.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škodin mali križanec
Pripravlja Alfa Romeo karavansko Giulio?