Novice

Pripravlja Alfa Romeo karavansko Giulio?

Vse bolj glasne so govorice, da bo Alfa Romeo v kratkem predstavila še karavansko različico Giulie in s tem pripomogla k povečani prodaji svojega modela v Evropi.

Vse bolj glasne govorice, ki napovedujejo prihod karavanske različice proti koncu prihodnjega leta, so podkrepili še nekateri neimenovani viri znotraj podjetja, vendar pri Alfi Romeo in matični skupini Fiat Chrysler Automobiles niso želeli uradno komentirati namigovanj. Limuzinska Giulia je na naša tla zapeljala pred nekaj dnevi, ko so pri uvozniku začeli s prodajo vseh različic opreme.

”Giulia se je odrezala razmeroma dobro, vendar brez karavana ni konkurenčna v največjem deležu srednje velikega premijskega segmenta,” je dejal Felipe Munoz, analitik pri raziskovalni hiši Jato Dynamics. Karavani v Evropi predstavljajo 42 odstotkov vseh prodanih premijskih srednje velikih modelov, kar je 9 odstotnih točk več od tržnega deleža limuzin.

Sergio Marchionne, izvršni predsednik skupine FCA, si želi, da bi Alfa Romeo letos prodala med 75.000 in 100.000 enot Giulie. Kasneje se mora ta številka povečati, saj želijo razširiti prodajo v ZDA in Kitajsko.

Največje upanje za prihodnost Alfe Romeo predstavlja nova prilagodljiva arhitektura Giorgio, ki jo lahko prilagodijo za različne modele z zadnjim ali štirikolesnim pogonom. Da so s to arhitekturo zadeli v polno, je potrdil tudi Marchionne in hkrati potrdil, da bo prihodnji mesec na avtomobilskem salonu v Los Angelesu predstavljen njihov prvi športni terenec Stelvio.

Sodeč po analizi Jato Dynamics so v prvih devetih mesetih letošnjega leta prodali 5.105 enot modela Giulia, kar je dovolj za peto mesto. Alfo Romeo so prehiteli Mercedes-Benzov razred C, BMW serije 3, Audi A4 in Jaguar XE. Največji skok je Giulia naredila septembra, ko se je s 1.718 prodanimi enotami v mesečni statistiki zavihtela na četrto mesto.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel odšteva mesece do razkritja nove Insignie Grand Sport
Stvar pripravljenosti in dobrega oprijema