Novice

Opel se umika iz Rusije

Pri ameriškem General Motorsu so se odločili, da pritisnejo na zavoro in iz prodaje na ruskem trgu umaknejo vozila Opel ter večino modelov Chevrolet, obenem pa bodo ustavili proizvodnjo v obratu v St. Petersburgu.

“Znamka Chevrolet bo minimizirala svojo prisotnost v Rusiji in znamka Opel bo trg zapustila najkasneje do decembra 2015. Obrat GM Auto v St. Petersburgu bo prenehal s proizvodnjo vozil do sredine leta 2015. GM načrtuje mirovanje obrata. Obenem bo v letu 2015 prekinjeno pogodbeno sodelovanje za sestavljanje vozil Chevrolet s proizvajalcem GAZ,” so zapisali v uradni izjavi pri General Motorsu.

Pri ameriškem proizvajalcu vozil so zagotovili, da bodo še naprej dobavljali rezervne dele in izvajali servisne storitve, skrbeli bodo tudi za garancijska popravila za vsa vozila Opel in Chevrolet.

Nekoč je ruski avtomobilski trg veljal za izredno zdravega, danes pa ga pestijo ekonomske sankcije, ki so poskrbele za dodaten padec trga. Po poročanju Reutersa je prodaja v letu 2014 padla za 10 odstotkov, v letu 2015 pa naj bi ruski trg zajela še večja kriza, prodali naj bi kar 35 odstotkov manj vozil.

“V Rusiji smo morali nastopiti odločno, da zavarujemo svoj posel. Potrjujemo načrte, da evropski del vrnemo v profitabilnost do leta 2016 in se držimo dolgoročnih ciljev, kot smo jih zapisali v strategiji Drive!2022,” je dejal Karl-Thomas Neumann, izvršni direktor Opla.

Po drugi strani so se ekonomski krizi izognili v segmentu luksuznih vozil, zato bo GM v Rusiji še naprej prodajal vozila Cadillac ter nekatere dražje modele znamke Chevrolet. Kupci se bodo lahko odločili med modeli Corvette, Camaro in Tahoe.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: GAZ Group )

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tehnologije Peugeot: motorji Euro 6 dokazujejo svojo učinkovitost
Volkswagen Transporter pred vrati