Novice

Optimizacija Polestar za modele Volvo s štirikolesnim pogonom

Volvo je predstavil novo Polestarjevo programsko nadgradnjo, ki poskrbi za večji prenos navora na zadnja kolesa pri štirikolesno gnanih modelih in s tem omogoča bolj dinamično vožnjo.

Pri tovarniškem predelovalcu vozil Volvo, podjetju Polestar, so kljub obilici dela z razvojem svojih električnih vozil našli čas, da poskrbijo za izboljšanje vozniške izkušnje lastnikov štirikolesno gnanih modelov Volvo. Z optimizacijo programske opreme so dosegli, da se več navora prenese na zadnji kolesni par, kar omogoča bolj dinamično vožnjo in lažji vstop v zavoj, obenem pa ima voznik ob izboljšanem oprijemu pri izstopu iz zavoja več nadzora. Program se v vozilih z nadgrajeno programsko opremo enostavno aktivira z izbiro dinamičnega načina vožnje (Dynamic Drive Mode) ali z izključitvijo elektronskega nadzora stabilnosti. Nova funkcija prenosa navora na zadnja kolesa pa je le ena izmed izboljšav njihove optimizacijske palete, ki je na razpolago v vozilih Volvo. Že prej so namreč poskrbeli za izboljšano in natančnejšo odzivnost stopalke za plin, hitrejše in optimizirano prestavljanje samodejnega menjalnika ter povečanje moči motorja.

Henrik Green, Volvov podpredsednik oddelka za raziskave in razvoj, je ob tej priložnosti dejal, da se pri znamki stalno trudijo izboljšati vozniško izkušnjo uporabnikov.

Optimizacija programske opreme bo na voljo pri dizelskih in bencinskih modelih Volvo serij 90, 60 in XC40, izdelanih po avgustu 2018.

Avtomobilizem.com (Vir: Volvo, Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford ponovno zmanjšuje število platform
Preizkušanje avtonomnih vozil tudi pri naših zahodnih sosedih