Novice

Osveženi BMW i3 ter zmogljivejša izvedenka i3s

BMW je svoj kompaktni električni model oblikovno osvežil, razširil ponudbo opreme in storitev ter mu dodal zmogljivejšo izvedenko i3s. Nam pa so postregli z obširno fotogalerijo.

Prenova zunanjega videza med drugim zajema svetleče črno obarvane stebrička A in strešno linijo, novi barvi Melbourne Red in Imperial Blue, preoblikovana odbijača spredaj (v celoti lakiran v barvi karoserije s črno obrobo v obliki črke U) in zadaj s poudarkom na širini vozila ter prenovljena smernika, ki sta v obliki horizontalnih letvic integrirana v podaljšanem sprednjem odbijaču (LED diode v rabi za vse funkcije luči tudi na sprednji strani vozila).

V notranjosti ni večjih sprememb, največji poudarek je še vedno namenjen uporabi trajnostno naravnanih materialov ter občutku prostornosti in povezanosti z okolico. Notranjost Lodge omogoča izbiro nove prevleke za sedeže v barvi Solaric Brown, dodana pa je tudi opcija modrega varnostnega pasu, ki barvno popestri potniško kabino.

V prenovljenem modelu i3 je nameščena najnovejša izvedenka vmesnika BMW iDrive, 10-palčni zaslon ima boljšo ločljivost (1.440 × 540), izpopolnili pa so tudi sistem glasovnega upravljanja. Model je opremljen s številnimi asistenčnimi sistemi in posodobljeno programsko opremo iDrive.

BMW ima po novem v ponudbi zmogljivejšo različico, ki so jo poimenovali i3s – tehnične lastnosti obeh si lahko ogledate v tem dokumentu.

BMW i3s je močnejša, ima širši kolotek ter je nekoliko nižja, kar ji daje agresivnejši videz. Športno podvozje je opremljeno s posebej razvitimi vzmetmi, blažilniki in prečnimi stabilizatorji. Prednastavljeni način Sport poskrbi za uravnavanje vozne dinamike ter vpliva na odzivnost pedala za vožnjo in natančnejše karakteristike krmiljenja. Za pospeševanje z mesta do 100 km/h BMW i3s potrebuje 6,9 sekund ter dosega najvišjo hitrost 160 km/h.

Znamka BMW bo modela i3 in i3s predstavila na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Osveženi BMW i3 ter zmogljivejša izvedenka i3s"


6 leta 7 meseci nazaj

Naftarji očitno podkupujejo avto podjetja, da delajo tako grde električne avtomobile da jih “noben” ne kupi. Edina logična razlaga…

Fnatic
6 leta 7 meseci nazaj

Se povsem strinjam. Res je grd avto. Na fotkah in v živo. Lansko poletje sem videl enega na Petrolu ob AC na primorki, ki se je polnil. Sem vprašal lastnika, če lahko pogledam. Pa mi je sam rekel, da je totalno zgrešen nakup. Za po mestu še morda samo nima kje polnit, ker živi v bloku. No in na bencinski se je tudi moral ustavit in je šel pač na kosilo, da se vsaj malo napolni. Mi je šlo kar na smeh, ampak njemu tudi. Drugače sem pa videl morda tri, štriri do sedaj. Totalna bedarija od avta. Pač moje mnenje..

Firediver
6 leta 7 meseci nazaj

Avto podjetja čisto pretiravajo z “UAU” efektom teh elektro vozil upajoč na nečimrne bogataše, ki bi si to najprej kupili – ker takooo izstopa in si tega (še) ne lasti ravno vsak…
Če pa pri tem avto podjetja dobijo še kakšno podkupnino, je pa itak dvojna zmaga!

 
Bo Borgward predstavil novodobno Isabello?
Električno gnani Smartov koncept