Novice

Električno gnani Smartov koncept

Potem ko so pri znamki Smart v začetku tega leta objavili namero, da bodo preko Atlantika že v kratkem prodajali zgolj modele z električnim pogonom, so najavili prihod njihovega novega električno gnanega modela. Električni koncept bodo slovesno predstavili na prihajajočem avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Novi električno gnani Smartov koncept bodo razkrili javnosti 11. septembra na največjem avtomobilskem salonu v Evropi in bi znal v prihodnje predstavljati enega njihovih najbolj pomembnih modelov. Še posebej, če se želi znamka obdržati na ameriškem trgu, saj je od 85 trgovcev, ki so do sedaj prodajali njihova vozila, ostala zgolj še slaba tretjina.

Mercedesova podznamka ima sicer trenutno v ponudbi tri električne modele, in sicer ForTwo Coupe, ForTwo Cabrio in ForFour, ki se ponašajo z elektromotorjem moči 61 kilovatov ter približno 160-kilometrskim dosegom. A omenjeni modeli so do sedaj, vsaj na trgih ZDA in Kanade, le stežka našli nove kupce, saj so bili podobno dragi kot večji in močnejši Chevroletov Bolt.

Pri Smartu so glede prihajajočega koncepta še skrivnostni, tako tudi še ni povsem znano ali bo omenjena študija kasneje prešla v serijsko obliko.

Avtomobilizem.com (vir: Motor Trend; foto: Smart.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osveženi BMW i3 ter zmogljivejša izvedenka i3s
Dacia s serijo napovednikov naznanja prihod nove generacije Dusterja