Novice

Osvežitev je Jaguarju XF prinesla ukrivljen sredinski zaslon

Angleži so razkrili osveženo limuzino in karavan XF. Obema so skupni dva nova motorja, zglajena zunanja pojava in tudi razmeroma izdatno posodobljena notranjost.

Na zunanjosti se osveženi Jaguar XF ponaša s kozmetičnimi popravki, ki so se dotaknili vseh tradicionalnih elementov avta. Tako sta nova prednja žarometa in zadnji združeni svetilki, drugačna pa sta tudi oba odbijača.

Pod prednjim pokrovom najdemo dva nova motorja. Oba sta dvolitrska štirivaljnika, prvi je bencinski, drugi pa dizelski. Bencinski je na voljo v dveh izpeljankah, vstopna premore 250 KM moči in 365 Nm navora, zmogljivejša pa 300 KM in 400 Nm navora. Obe sta serijsko opremljeni z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, pri šibkejši ima kupec možnost izbire med zadnjim ali vsekolesnim pogonom, močnejši pa je dobavljiv izključno s štirikolesnim pogonom.

Prenovljeni XF bo jasno na voljo tudi z dizelsko motorizacijo in sicer Ingenium dvolitrskim agregatom z 201 KM in 430 Nm navora. Motor je nadgrajen s tehniko blagega hibrida v izvedbi 48-voltnega zaganjalnik-alternatorja in z 48-voltno baterijo. Tudi tu je menjalnik 8-stopenjski samodejni, pogon pa ali klasični zadnji ali opcijski štirikolesni.

Korenita sprememba je namenjena tudi notranjosti XF-a. Ta se najbolj očitno kaže v 11,4-palčnem rahlo ukrivljenem zaslonu večopravilnega sistema, kar je prvič za katerikoli Jaguarjev model. Angleži ob tem pravijo, da je zaslon 48 odstotkov večji kot v modelu pred prenovo. Dodajajo, da je zaslonski prostor bistveno enostavnejši in intuitivnejši za uporabo. To naj bi jim uspelo doseči s preureditvijo menijev in dotičnih površin na način, da je moč z domačega zaslona izvesti veliko večino običajnih ukazov z zgolj enim ali največ dvema dotikoma s prstom. Večopravilni sistem je serijsko opremljen tudi z Jaguarjevim sistemom Pivi Pro, ki je, poleg povezljivosti Apple CarPlay in Android Auto, sposoben tudi nadgradnje programske opreme preko oblaka.

Avtomobilizem.com (Vir: MotorAuthority. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Osvežitev je Jaguarju XF prinesla ukrivljen sredinski zaslon"


JG2
3 leta 6 meseci nazaj

Zelo zelo lep.

 
Volvo zaščitil idejo pomičnega volanskega obroča
Mercedes-Benz predstavil načrte za prihodnost