Novice

Oživljen je legendarni DeLorean DMC-12

Legendarni DeLoreanov model iz 80-let prejšnjega stoletja, ki je svetovno slavo doživel v filmski trilogiji »Nazaj v prihodnost«, se bo v naslednjem letu ponovno znašel med kupci. Prerojeno podjetje s sedežem v Teksasu pa je že sedaj pričelo z zbiranjem prednaročil za reinkarnirani model.

 

V naslednjem letu naj bi omenjeno podjetje pričelo s proizvodnjo kupejevskega modela, ki ga je pred 35 leti zasnoval nekdanji General Motorsov inženir John Z. DeLorean ter oblikoval Giorgetto Giugiaro. Pod motornim pokrovom je brnel rahlo anemičen 2,85-litrski šestvaljni agregat s 130 »konji«, ki so ga skupaj razvili pri Volvu, Peugeotu in Renaultu, zaradi česar ni doživel prav dobrega sprejema med kupci. Tako so jih v tovarni na Severnem Irskem proizvedli zgolj 9.200, preden je podjetje padlo v stečaj, težave z roko pravice pa je imel tudi sam lastnik podjetja. A dandanes naj bi med ljubitelji znamke, ki je svetovno slavo doživela šele v hollywoodski uspešnici, še vedno obstajalo kar 6.500 primerkov.

Prerojeno podjetje s sedežem v ZDA naj bi že koncem letošnjega leta pričelo z razvojem naslednika legendarnega modela, pri čemer še vedno iščejo dobavitelja pogonskega sklopa. Ko bodo pričeli s proizvodnjo reinkarnacije modela DMC-12, imajo v načrtu proizvesti vsaj en avtomobil mesečno, njegova cena pa bi se lahko gibala okrog 100.000 ameriških dolarjev.

Podjetje DeLorean Motor Company je že pričelo z zbiranjem prednaročil za avtomobile, pri čemer naj bi imeli prednost lastniki obstoječega DMC-12.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Trend. Foto: DeLorean.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tesla v vse modele uvaja nov sistem avtomatizirane vožnje
Prvi Seatov električni model prihaja leta 2019