Novice

Tesla v vse modele uvaja nov sistem avtomatizirane vožnje

Velika Teslina produktna novost, ki so jo zaradi dodatnih izboljšav preložili še za nekaj dni, je uvedba sistemov samodejne vožnje v vse nove znamkine avtomobile.

Vsako novo Teslino vozilo bo v skladu z najavo opremljeno z osmimi kamerami, ki bodo poskrbele za 360-stopinjski nadzor okolice avtomobila v območju do 250 metrov. Ob tem so posodobili znamkin sistem za samodejno upravljanje z vozilom, ki po novem vključuje dvanajst ultrazvočnih senzorjev, sposobnih zaznavanja predmetov v skoraj dvakratni razdalji v primerjavi z obstoječimi. Spremembe strojne opreme obsegajo še izboljšan prednji radar, ki z izkoriščanjem redundantne valovne dolžine omogoča pregled pred vozilom v razmerah močnega dežja, megle ali prahu.

Vsi dodatni podatki senzorjev so obdelani s pomočjo izboljšanega računalnika, za katerega pri Tesli zatrjujejo, da njegove zmogljivosti kar štiridesetkrat presegajo predhodnikove.

Novi sistem in njegove funkcije naj bi kalibrirali s pomočjo realnih podatkov o vožnji, ki jih zajemajo od znamkinih uporabnikov. Zaradi tega naj v njem ne bi bilo nekaterih funkcij, ki jih trenutno ponuja sistem Autopilot (opozorilo pred trčenjem, zadrževanje na voznem pasu, aktivni tempomat, samodejno zaviranje v sili). Po opravljenih preverjanjih strojne opreme bodo nove funkcionalnosti omogočene s samodejno nadgradnjo sistema.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bo Audi zaradi varčevalnih ukrepov ostal brez lastne arhitekture?
Oživljen je legendarni DeLorean DMC-12