Novice

Oznaka GTI tudi na Volkswagnu Up?

Četudi se je že nekaj časa govorilo o malce bolj popoprani verziji Volkswagnovega modela up!, pa naj bi se sedaj v Wolfsburgu dokončno odločili za njegovo proizvodnjo. Volkswagen Up! GTI naj bi skakal v zelje popularnemu Abarthu 595.

S pomladno kozmetično prenovo najmanjšega modela v Volkswagnovi paleti naj bi se sedaj pojavila še verzija GTI, v kateri naj bi se vrtel nov litrski trivaljni bencinski agregat (EA211). In medtem ko se omenjeni motor(ček) v običajni izvedbi ponaša z 90 »konji« največje moči, pa naj bi v GTI-ju uporabili 115-»konjsko« različico, ki je sicer vgrajena tudi v Golfu Bluemotion; 999-kubični TSI je namreč povsem dovolj živahen za manj kot tono težkega malčka, na voljo pa naj bi bil s šeststopenjskim ročnim ali sedemstopenjskim dvosklopkovnim avtomatskim menjalnikom.

Tako motoriziran Up! GTI naj bi pospeševal od 0 do 100 km/h v okrog osmih sekundah ter dosegel 200 km/h najvišje hitrosti. Vroči Up! naj bi imel dodobra modificirano podvozje ter nizkopresečne pnevmatike (205/40 R16), olepotičili pa bi ga s prepoznavnimi elementi GTI (npr. prestavna ročica v obliki žogice za golf, karirast vzorec na sedežih, športna grafika merilnikov).

Po prvih predvidevanjih naj bi Up! GTI v Veliki Britaniji stal dobrih 19 evrskih tisočakov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: VW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Oznaka GTI tudi na Volkswagnu Up?"


pskoda
7 leta 10 meseci nazaj

Skakal v zelje abarthu. Haha svašta

 
Samske ženske imajo rade (manjše) športne terence
Najboljši letošnji agregat je Ferrarijev 3,9-litrski osemvaljnik