Novice

Partnerstvo s Toyoto Slovenija izboljšuje mobilnost olimpijcev in paraolimpijcev

Toyota je z letom 2017 postala globalni partner Mednarodnega olimpijskega komiteja in Mednarodnega paraolimpijskega komiteja v kategoriji mobilnosti, v okviru 24. Avtomobilskega salona Slovenije pa so začetek svojega sodelovanja na lokalni ravni oznanili tudi predstavniki podjetja Toyota Slovenija, Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja.

V uvodnem pogovoru so se Primož Tiringar, direktor Toyota Slovenije, Bogdan Gabrovec, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez ter Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijskega komiteja dotaknili pomembnosti skupnega lotevanja izzivov s ciljem doseganja športnih rezultatov. Sodelovanje med znamko Toyoto in vrhunskimi športniki je po besedah sogovornikov še toliko bolj naravno in plodno, ker jih na poti so odličnih rezultatov združujejo pododbe vrednote, med katerimi so timsko delo in spoštovanje.

Vsi, ki so se s športom v življenju ukvarjali na tekmovalni ravni, se zavedajo pomena urejenega področja mobilnosti, saj morajo športniki za doseganje najboljših možnih rezultatov na začetek tekmovanj priti v dobrem fizičnem in psihičnem stanju. Le na ta način se lahko dopolnjuje mozaik vseh dejavnikov, ki so ključnega pomena za rezultate, o čemer je v nadaljevanju pogovora nekaj več besed povedal Alen Kobilica, naš paratriatlonec, ki dobro ve in dokazuje, da telo ne pozna meja.

Toyota Adria in OKS POKS Start Your Impossible sodelovanje (4)Veliko izkušenj z olimpijskih tekmovanj ima tudi Iztok Čop, dobitnik štirih olimpijskih kolajn, ki je doživel svoje olimpijske sanje in se pri doseganju visoko zastavljenih ciljev zaveda pomena trdnega dela, vztrajnosti ter nenazadnje motivacije, ki ločuje prve od zasledovalcev. Z njim se je v pogovoru strinjal tudi Jan Urbas, ki se bo na prihajajoče olimpijske igre v Pjongčangu podal v okviru slovenske hokejske reprezentance in je med drugim poudaril pomen zaupanja, tako vase kot tudi v druge.

Kolegom športnikom se je v pogovoru na temo, kaj je potrebno, da stopimo na pot in s trdno voljo ter pogumom sežemo po na videz nemogočem, pridružil tudi Dejan Zavec, nekdanji svetovni boksarski prvak. Zavec poleg ostalih izzivov vsakodnevno premaguje dolge poti v okviru svojega trenerskega dela, s katerim želi v prihodnosti olimpijsko izkušnjo omogočiti perspektivnim športnikom. Zbrani publiki pa je dal verjetno kar dosti misliti, ko je med drugim dejal, da strah pred porazom ni potreben, saj je neuspeh po drugi strani tudi učna ura za izboljšave.

Besedilo: Urška Radolović. Foto: Gašper Pirman.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi Petrol je del živahnega utripa na 24. Avtomobilskem salonu Slovenije
Poklon legendi: Honda S2000