Novice

Petrol spreminja obračun polnjenja električnih vozil

S 15. februarjem stopa v veljavo nov obračun polnjenja na Petrolovi električni polnilni infrastrukturi po količini porabljene energije.

V sporočilu za javnost so med drugim zapisali, da bo družba po sedmih letih brezplačnega polnjenja s 15. februarjem pričela z zaračunavanjem polnjenja na javnih AC polnilnicah z nazivno močjo do 22 kW. V povezavi s tem so prenovili zaledni sistem upravljanja z električnimi polnilnicami OneCharge, ki po novem omogoča zaračunavanje polnjenja (AC, DC in UC polnilnice) po količini porabljene energije namesto po času, ko je vozilo priklopljeno na polnilnico.

Cenik polnjenja na Petrolovi infrastrukturi (vir: spletna stran Petrol.)
Cenik polnjenja na Petrolovi infrastrukturi (vir: spletna stran Petrol.) Več informacij najdete na tej povezavi.

Petrol želi do leta 2025 vzpostaviti preko 1300 električnih polnilnic ter hkrati omogočiti najboljšo uporabniško izkušnjo, s čimer naj bi bile povezane visoke investicije. Dr. Tadej Smogavec, vodja Razvoja trajnostne mobilnosti v Petrolu, ob tem pravi: »Velik del naših polnilnic že danes poganja čista energija iz obnovljivih virov, konstantno tudi širimo mrežo gostovanja na polnilnicah v tujini in vse to z jasnim ciljem realizacije vizije družbe, ki je postati integriran partner v energetski tranziciji z odlično uporabniško izkušnjo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Petrol.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Petrol spreminja obračun polnjenja električnih vozil"


Fnatic
3 leta 2 meseci nazaj

No, pa smo prišli do tega, kar smo govorili že nekaj časa. Nič ni zastonj dandanes

xxl
3 leta 2 meseci nazaj

Hitreje boš polnil, dražje boš plačal. Že zdaj ni bistveno ceneje kot na fosilna goriva.

 
Spomladi bo razkrita nova Škoda Fabia
Skupina Volkswagen in Microsoft v sodelovanje na področju avtonomnih vozil