Novice

Skupina Volkswagen in Microsoft v sodelovanje na področju avtonomnih vozil

V okviru sodelovanja naj bi pospešili razvoj platforme, namenjene avtonomni vožnji, ki naj bi bila zasnovana na uporabi storitev v oblaku.

Car.Software Organisation, oddelek skupine Volkswagen, ki se ukvarja z razvojem programske opreme, naj bi v sodelovanju s podjetjem Microsoft razvijalo avtonomno platformo (ADP – Automated Driving Platform), ki bo temeljila na povezanosti in uporabi storitev v oblaku na podlagi Microsofta Azur. Uporaba Microsoftove zasnove naj bi omogočila učinkovitost razvoja naprednih asistenčnih sistemov (ADAS) in funkcij avtonomne vožnje, ki bodo namenjeni paleti osebnih vozil znamk skupine Volkswagen.

Sodelovanje s podjetjem Microsoft poglabljajo v okviru njihovih načrtov v zvezi z digitalizacijo avtomobilov. V ta namen naj bi do leta 2025 v to področje vložili okoli 27 milijard evrov ter obenem povečali razvoj programske opreme znotraj hiše s trenutnih desetih odstotkov na načrtovanih šestdeset odstotkov. Poglavitno vlogo v tej tranziciji naj bi igral lani ustanovljen oddelek Car.Software Organisation, s pomočjo katerega naj bi se skupina Volkswagen uvrstila med ponudnike avtonomnih vozil.

Volkswagen in Microsoft sicer že od leta 2018 sodelujeta pri razvoju Volkswagnovih storitev v oblaku (VW.AC), razvojna ekipa tega oddelka, s sedežem v Seattlu, pa je že implementirala rešitve, preko katerih bo lahko komunikacija avtomobilov Volkswagen s podatki v oblaku potekala preko storitev platforme Azur. Na ta način naj bi v prihodnosti vozilom zagotavljali posodobitve in omogočali uporabo novih funkcionalnosti, ne glede na tip vozila.

S prvimi testnimi vožnjami na ta način povezanih vozil naj bi pričeli tekom letošnjega leta, medtem ko so produkcijske različice tovrstnih modelov načrtovane v prihodnjem letu. Po besedah Dirka Hilgenberga, direktorja oddelka Car.Software Organisation, naj bi sodelovanje z Microsoftom pripomoglo k transformaciji skupine Volkswagen v ponudnika digitalne mobilnosti ter pripomoglo k učinkovitosti razvoja njihovih programskih rešitev.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Petrol spreminja obračun polnjenja električnih vozil
Kia Sorento PHEV ohranja prostornost