Novice

Peugeot je v ekipo za Dakar zvabil še Loeba

Po izredno uspešnem sodelovanju na Pikes Peaku bosta Peugeot in Sébastien Loeb ponovno združila moči. Tokrat se francoski proizvajalec vozil in večkratni svetovni prvak v reliju odpravljata na najzahtevnejši reli na svetu – Rally Dakar.

Peugeot je naznanil, da bo Loeb prihodnje leto vozil enega izmed štirih reli dirkalnikov 2008 DKR16 na najtežji avtomobilistični preizkušnji na svetu. Francoski proizvajalec vozil je sestavil sanjsko moštvo za Dakar, saj so v njej poelg Loeba še Carlos Sainz, dvakratni reli svetovni prvak in zmagovalec relija Dakar leta 2010, enajstkratni zmagovalec Dakarja Stéphane Peterhansel in petkratni zmagovalec v kategoriji motorjev, Cyril Despres.

Loeb, devetkratni svetovni prvak v reliju in rekorder na Pikes Peaku, se bo ekipi Peugeot 2008 DKR pridružil že na prihajajočem Rallye du Maroc, ki poteka od 3. do 9. oktobra in bo zadnja prava vaja pred najtežjo preizkušnjo leta.

“Dakar je zelo drugačen od ostalih dirk, ki se jim v zadnjem času posvečam. Dolga dirka je, traja več kot dva tedna! Tako dolga vožnja terja vzdržljivost. To je povsem drugačen pristop do dirke. Z vsem tem se bom spoznaval januarja,” je dejal 41-letni Loeb, ki je že na začetku leta v Maroku testiral dirkalno vozilo s katerim bo dirkal na Dakarju. Na prihajajočem Rallye du Maroc bo Sainz vozil najnovejši dirkalnik, Loeb pa bo sedel za volan lanskoletnega dirkalnika.

“Najpomembnejši trenutek je bil, ko sem spoznal, da je voziti avtomobil za Dakar povsem nova izkušnja. Na prvenstvu WRC sem imel navado peljati mimo ovir, s tem avtomobilom pa lahko peljem čez! Seveda pa je trajalo nekaj časa, da sem si to upal storiti,” je še dodal Loeb. Francoski dirkač je eden redkih, ki je v zadnjih letih uspešno dirkal v različnih dirkalnih disciplinah. Po številnih rekordih v WRC-ju je postavil rekord na znameniti dirki Pikes Peak in v tekmovanju WTCC trenutno s Citroënom zaseda tretje mesto.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Octavia RS odslej s štirikolesnim pogonom in menjalnikom DSG
Uradna predstavitev Tesle X