Novice

Škoda Octavia RS odslej s štirikolesnim pogonom in menjalnikom DSG

Octavia RS z nameščenim dizelskim agregatom je sedaj, prvič v zgodovini tega modela, na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom DSG.

Kombinacija štirikolesnega pogona in dvosklopčnega samodejnega menjalnika je na voljo kot opcijska oprema za obe dizelsko gnani karoserijski različici. Tako limuzina kot karavan potrebujeta za pospeševanje od 0-100 km/h 7,6 sekunde in dosežeta najvišjo hitrost 228 km/h. Pospešek se je popravil za pol sekunde, medtem ko se je končna hitrost znižala za 4 km/h.

V kombiniranem režimu športna Octavia porabi 4,9 litra na 100 prevoženih kilometrov in proizvede 129 gramov CO2 emisij na prevožen kilometer. Moč motorja s 135 kilovati ostaja nespremenjena, enak pa ostaja tudi navor (380 njutnmetrov pri 1.750 vrtljajih na minuto).

Štirikolesni pogon prinaša boljše vozne lastnosti na vseh površinah, obenem pa vozniku omogoča hitrejše pospeševanje z mesta. Štirikolesni pogon dopolnijo 6-stopenjski samodejni menjalnik DSG in ostali sistemi (elektronska zapora diferenciala, športno podvozje, aktiven volanski obroč in številni varnostno-asistenčni sistemi), ki jih najdemo pri različici s pogonom na prednji kolesni par.

S pomočjo Octavie RS 4×4 je družini Škodinih vozil s štirikolesnim pogonom narasla na devet modelov: Octavia 4×4, Octavia Combi 4×4, Octavia RS 4×4, Octavia Combi RS 4×4, Octavia Scout, Yeti 4×4, Yeti Outdoor 4×4, Superb 4×4 in Superb Combi 4×4.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prve slike Fiatovega roadsterja
Peugeot je v ekipo za Dakar zvabil še Loeba