Novice

Pininfarinin superšportnik bo razkrit v Ženevi

Italijanska oblikovalska hiša Pininfarina, ki pod okriljem indijske Mahindre postaja tudi avtomobilski proizvajalec, bo marca prihodnje leto na avtomobilskem salonu ob ženevskem jezeru pokazal svoj prvi izdelek. Superšportno vozilo, s katerim želijo konkurirati celo Bugattiju Chiron, se bo imenovalo Battista.

Ime njihovega izjemno zmogljivega superšportnega  avtomobila ni izbrano po naključju, saj je poimenovan po ustanovitelju Pininfarine Battisti »Pinin« Farini. Omenjeno oblikovalsko podjetje je bilo sicer ustanovljeno že leta 1930, izpod njihovih rok pa je prišlo kar nekaj avtomobilskih klasik.

Model Battista, ki se bo znašel med prvimi petičnimi kupci že leta 2020, bo sicer veljal za enega najbolj zmogljivih avtomobilov na zemeljski obli, pri čemer bodo za pogon skrbeli električni agregati, katere naj bi jim dobavil hrvaški Rimac. O tehničnih značilnostih prihajajočega superšportnika zaenkrat še ni nič znanega, po prvih informacijah pa naj bi se Battista ponašal z okrog 1.900 »konji« največje moči ter kar 2.300 Nm najvišje navorske vrednosti.

Brutalni Pininfarinin športnik naj bi potreboval zgolj dve sekundi za pospeševanje od 0 do 100 km/h, najvišja hitrost pa naj bi presegla 400 km/h. Pri Pininfarini bodo izdelali 150 enot, cena pa naj bi presegla 1,5 milijona evrov (brez davkov).

Avtomobilizem.com (Vir: Auto Express. Foto: Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen je spomnil na prihod Golfa osme generacije
Fluorid za baterije prihodnosti