Novice

Automobili Pininfarina združili moči z Rimcem

Po prevzemu s strani indijske Mahindra & Mahindra in dovoljenju za uporabo imena Pininfarina s strani italijanske Pininfarine Spa, Automobili Pininfarina počasi zlagajo skupaj sestavne elemente za njihov prvi hiperšportni PF0.

Tokrat so s sedeža podjetja v nemškem Münchnu sporočili, da se jim je v vlogi tehničnega vodje pridružil Christian Jung. Da pri njem ne gre za neizkušenega gospoda, priča podatek, da je kilometrino nazadnje nabiral pri kalifornijskem Faraday Future, pred tem pri Porscheju, kjer je kot vodja poveljeval začetni fazi razvoja prvega električnega Porscheja, Taycana, še pred tem pa tudi pri bavarskem BMW-ju.

Prihod gospoda Junga k Automobili Pininfarina je zanimiv, a, vsaj nam, se zdi še bolj zanimivo to, da so v podjetju sklenili dogovor s hrvaškim Rimac Automobili. Zagrebčane so izbrali za dobavitelja celotnega električnega pogonskega sklopa za PF0. O konkretnih zmogljivostih pogona sicer še ni znanega nič, a napovedujejo, da naj bi bil sposoben pognati PF0 do preko 400 km/h hitro, ga izstrelil do stotice v manj kot dveh sekundah, ena polnitev baterije pa naj bi zadoščala za malo manj kot 500-kilometrski doseg. Sodelovanje bo Rimcu poleg izjemne reference v avtomobilski industriji prineslo še okoli 80 milijonov prometa.

S kakšno zagnanostjo so se Nemci lotili tega projekta, priča tudi podatek, da so kot testnega voznika zaposlili Nicka Heidfelda, katerega večletne izkušnje s sedeža v Formuli 1 naj bi bile dobra popotnica za zagotovitev prvorazrednih voznih lastnosti avta.

Automobili Pininfarina napovedujejo, da bo PF0 ugledal luč sveta leta 2020, proizvodnja bo omejena na 150 primerkov, cena pa naj bi bila okoli dva milijona evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Automotive News Europe, Carscoops. Foto: Automobili Pininfarina.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW i3 po novem 260 km daleč z eno polnitvijo
Po vloženi tožbi poravnava?