Novice

Pnevmatika Nokian je zmagovalka na številnih testih; zagotavlja visoko stopnjo varnosti in prihranek goriva

Nabavite zmagovalko na testih letnih pnevmatik in se pripravite na zamenjavo pnevmatik že sedaj.

Pnevmatike proizvajalca Nokian pogosto zmagujejo na testih, so zelo varne in zagotavljajo prihranek goriva. Zmagovalka na testih letnih pnevmatik je pravi nakup za vas. Na zamenjavo pnevmatik se pripravite že sedaj. Ta trenutek so cene pri vulkanizerjih še vedno nizke, izbira pa je velika.

Zmagovalka je pnevmatika Nokian, ocenjena kot “zelo priporočljiva” na testu letnih pnevmatik 2011, ki ga je izvedla priznana nemška avtomobilistična revija „Auto Motor und Sport“, ter na testu pnevmatik nemške avtomobilistične revije „Auto“.

Nemško avtomobilsko združenje ADAC in organizacija za varstvo potrošnikov „Stiftung Warentest“ sta ocenila finske pnevmatike Nokian z oceno „dobro“, kar je najboljša ocena, avtomobilistični reviji „Auto Zeitung“ in „Sport Auto“ pa sta ocenili omenjene pnevmatike kot „zelo priporočljive“. Pnevmatika Nokian za vozila SUV je bila ravno tako ocenjena kot “zelo priporočljiva” na testu pnevmatik za terenska vozila, ki ga je izvedla revija „Auto Zeitung“.
„Zelo dobra vodljivost in sposobnost zaviranja na mokrem in suhem vozišču, nizka raven hrupa, zelo nizek kotalni upor,“ so besede, s katerimi revija „Auto Motor und Sport“ opisuje prednosti okolju prijazne pnevmatike Nokian V. Nizek kotalni upor pomeni majhno porabo goriva.

Prednosti, ki jih navaja ADAC: „+ zelo uravnotežena pnevmatika, + dobra v vseh disciplinah, kjer je pomembna varnost, + najvišja ocena na mokri podlagi“. Izmed vseh pnevmatik, ki jih je testiralo združenje ADAC, ima Nokian najkrajšo zavorno pot na mokri podlagi, in sicer 22 metrov krajšo od zavorne poti ene izmed najslabših pnevmatik. Revija za varstvo potrošnikov „Test“ priporoča Nokian V kot “naš nasvet”. “Zelo dobre lastnosti na mokrem vozišču in nizek kotalni upor so prispevali k skupni zmagi finske pnevmatike Nokian ” je naslov članka o testiranju pnevmatik v reviji “Auto Motor und Sport”.

Za letošnje poletje izberite pnevmatike, ki so najboljše in preverite rezultate testov pnevmatik ter tako izberite pnevmatike, ki jim zaupajo strokovnjaki in ki bodo vam najbolj odgovarjale.

Pnevmatike Nokian omogočajo najboljše enakomerne in ekstremne vozne lastnosti ter varnost na mokrem in suhem cestišču.

Nokian V: Zmagovalka testa “zelo priporočljiva” na testu revije „Auto motor und sport“, najboljša ocena „dobro“ po oceni ADAC in nemške zveze potrošnikov “Stiftung Warentest”

photo: Nokian Tyres

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Pnevmatika Nokian je zmagovalka na številnih testih; zagotavlja visoko stopnjo varnosti in prihranek goriva"


daneb
12 leta 2 meseci nazaj

Jaz testom ne verjamem, tisti, ki več plača je bolje ocenjen. Pred leti so hvalili Dunlop gume, ki so se izkazale kot zelo trde in so na mokrem držale kot bi bila poledica. Zaupam samo izkušnjam voznikov, ki jih poznam.
LP

 
Golf Blue-e-Motion bo elektriziral Bruselj
Nova Honda Civic dobila 5 zvezdic Euro NCAP za varnost v celoti in še posebno visoko priznanje Euro NCAP Advanced za varnostno inovacijo