Novice

Po šestih letih razvoja prihaja Kiina športna limuzina

Pisalo se je leto 2011, ko je Kia predstavila atraktiven koncept GT, ki bo naslednje leto končno zapeljal v prodajne salone.

Kia že pet let razvija model GT, ki naj bi ob prehodu v proizvodnjo sledil enaki formuli kot koncept. To pomeni, da naj bi imel novinec štiri vrata s kupejevsko zašiljeno strešno linijo in naj bi bil na voljo izključno s pogonom na zadnji kolesni par. Trenutno je edini model v ponudbi znamke s pogonom na zadnji kolesni par limuzina K900, vendar naj bi športno navdahnjeni GT prinesel na cesti bistveno več veselja.

Številni so ob prvi predstavitvi koncepta sanjali o prihodu dvovratnega športnega kupeja, a je te govorice hitro utišal Peter Schreyer ter povedal, da za takšno vrsto avtomobila danes ni dovolj povpraševanja. ”Mislim, da se je sprejemanje oziroma povpraševanje po dvovratnih modelih spremenilo. Vse gre bolj v smer štirivratnih kupejev ali limuzin oziroma kupejevskih limuzin, če vam je to poimenovanje bolj všeč. Dvovratni kupeji so nekoliko v upadanju. Bilo bi lepo izdelati nov kupe, toda ali je to smiselno, če zanj ni povpraševanja?” je komentiral Schreyer.

Ob prihodu v prodajne salone naj bi se GT zavihtel v sam vrh modelne ponudbe. Kot se za paradnega konja spodobi, naj bi se imeli kupci možnost odločati med vrsto pogonskih agregatov. Med njimi pričakujemo tudi izpeljanko prisilno polnjenega štirivaljnika s 315 ”konji” iz koncepta GT4 Stinger. Motorno paleto naj bi dopolnila še 2,2-litrski dizelski agregat in 3,3-litrski prisilno polnjeni šestvaljnik.

Kia uspešno skriva podrobnosti, tako se bo najverjetneje ob prehodu v proizvodnjo spremenilo tudi uradno ime modela. A na razkritje najbrž ne bo potrebno čakati predolgo, saj naj bi model naslednje leto že zapeljal na ceste.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Kia.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Po šestih letih razvoja prihaja Kiina športna limuzina"


Veronika.borghesi
7 leta 8 meseci nazaj

Na spletu obstajajo že bolj aktualne fotke…

 
Savdski princ je kupec kar dveh Bugattijevih mojstrovin
Poslavlja se Hyundai Genesis