Novice

Poslavlja se Hyundai Genesis

K sreči to ne pomeni konec poti, saj bo dvovratni kupe s pogonom na zadnji kolesni par iskal svoje kupce pod okriljem samostojne znamke Genesis.

Hyundai je uradno potrdil neizogibno – Genesis Coupe se s koncem letošnjega leta poslavlja. Korejski proizvajalec vozil se vse bolj usmerja k razvoju svoje prestižne znamke Genesis in medtem ko se bo prenovljena limuzina G80 preselila pod njeno okrilje, se dvovratni kupe zaenkrat seli v zgodovino.

Hyundai bo ostal brez kupeja s pogonom na zadnji kolesni par, dokler ne bo znamka Genesis ponudila svojega produkta, ki pa po zadnjih informacijah ne bo neposredni naslednik modela Genesis Coupe. Kot je potrdila Christine Henley, predstavnica za stike z javnostmi pri Hyundai ZDA, bo novi član družine bistveno izboljšan, prefinjen in bo iskal prestižne kupce. Če nekoliko ugibamo, bo morda v duhu sledil konceptu Vision G iz leta 2015.

Hyundai je z modelom Genesis Coupe želel konkurirati Fordu Mustang in Chevroletu Camaro, a kupe, ki je na ceste zapeljal leta 2010, ni bil najbolj uspešen pri osvajanju src kupcev.

Pri korejskem proizvajalcu so za znamko Genesis zaenkrat potrdili prihod šestih modelov, med katerimi bodo tri limuzine – G80, večji G90 in najmanjši G70 ter dva športna terenca. Zdaj je bolj ali manj jasno, da bo šesti model kupe.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Po šestih letih razvoja prihaja Kiina športna limuzina
Volkswagen bo vgrajeval filter trdih delcev tudi v bencinske modele