Novice

Podvig britanskega muzeja, obnoviti želijo najhitrejšega “Polža”

“Polža”, kot je bilo ljubkovalno ime za dirkalni Sunbeam, sta poganjala dva 22,5-litrska dvanajstvaljna motorja, ki sta poskrbela, da je leta 1927 kot prvi presegel magično mejo 200 milj na uro (322 kilometrov na uro).

Pravijo, da nič ne more nadomestiti delovne prostornine motorja – There’s no replacement for displacement – in očitno so to zelo dobro vedeli tudi pred skoraj 100 leti. Pri Sunbeamu so namreč takrat v svoj dirkalnik vstavili motorja s skupno prostornino 45 litrov in ga poslali na slavno dirkališče Daytona Beach v ZDA. “Polž”, kot so ga poimenovali, je tam kot prvi avtomobil na svetu dosegel hitrost 200 milj na uro (322 kilometrov na uro).

Zbirajo denar za obnovo

Nacionalni avtomobilski muzej v Veliki Britaniji je praktično vse avtomobilske navdušence zopet spomnil na slavni dirkalnik, saj sohttps___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_03_1927-Sunbeam-The-Slug-4-1024x770 zagnali kampanjo, s katero bi radi zbrali 300 tisoč funtov za njegovo obnovo. Ob stoletnici rekordne vožnje bi se radi zopet zapeljali z njim, z zbranimi sredstvi pa bi ga obnovili in pripravili na vožnjo.

V muzeju so obljubili, da bodo s prenovljenim dirkalnikom obiskali številne avtosalone v Veliki Britaniji in Evropi. S tem bodo omogočili vsem, ki bodo darovali sredstva, da si ga ogledajo pobliže. Vsekakor bo Sunbeamov dirkalnik prava atrakcija. Že njegova zunanja oblika je nekaj posebnega, ob pogledu na dva velikanska dvanajstvaljna motorja pa marsikomu zastane dih. Eden je nameščen pred voznikom, drugi pa za voznikom. Skupna moč se ustavi pri 1.000 “konjih”.

Rekord padel pred 30 tisoč gledalci

https___www.carscoops.com_wp-content_uploads_2023_03_1927-Sunbeam-The-Slug-9-1024x576Leta 1927 je “Polž” postavil rekord pred 30 tisoč gledalci. Za volanom je sedel Major Segrave in nekaj krogov prevozil s povprečno hitrostjo 203,79 milj na uro (327,96 kilometrov na uro). To mu je uspelo kljub temu, da so v prvem krogu močni vetrovi premetavali dirkalnik in je moral celo nekajkrat zapeljati iz optimalne linije.

Dirkalnik je v muzeju od leta 1970 dalje, toda v tem času sta motorja zablokirala in ju je potrebno povsem prenoviti. Avto je praktično nevozen, saj stoji že več kot 50 let. Dela so se že pričela, saj je glavni muzejski inženir Ian Stanfield že odstranil zadnji motor. Kdaj bo prenova končana, ni znano, verjetno pa boy hitrost obnove odvisna od višine finančnih sredstev, ki jih bodo zbrali.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Nacionalni avtomobilski muzej Velike Britanije).

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Iz teorije v prakso, Kitajci z novo baterijo korak pred vsemi
Mazda v Ljubljani spet na dveh lokacijah