Novice

Pogled v notranjost Toyote C-HR

Toyota več mesecev po ženevski premieri s pomočjo fotografij ponuja vpogled v notranjost prihajajočega križanca C-HR.

Marca je Toyota v Ženevi zbrani javnosti sicer pokazala atraktivnega križanca, ki vstopa v najbolj oblegan evropski avtomobilski segment, pogled v njegovo notranjost pa so zakrivala zatemnjena stekla.

Prihajajoči tekmec Nissanu Juke, Hondi HR-V, Mazdi CX-3 in Oplu Mokka X naj bi začel potovanje po evropskih cestah že jeseni. Ravno pravi trenutek torej, da pri  proizvajalcu nekoliko dvignejo temperaturo z razkritjem notranjosti.

Asimetrična armaturna plošča na pogled deluje čisto in enostavno, njen najbolj izpostavljen element pa je 8-palčni zaslon na dotik. Slednji je opremljen s posodobljenim vmesnikom za upravljanje HMI ter storitvami navigacije in povezljivosti, ki jih prinaša Toyota Multi-Media. Vsa stikala in zasloni, ki so namenjeni upravljanju, so malenkostno zasukani v smeri voznika.

Pri Toyoti zatrjujejo, da bodo bodoči kupci C-HR v iskanju pravega avtomobila pogledovali tudi k bolj prestižnim konkurentom, zato so se na to pripravili z izboljšano kvaliteto in izbiro materialov. “V Toyotinem evropskem oblikovalskem centru smo si za cilj zastavili edinstven slog – hkrati moderen in čuten,” je povedal Alexandre Gommier iz oblikovalskega centra Toyota ED2.
Notranjost Toyote C-HR bo na voljo v treh kombinacijah barv: temno sivi, črno-modri ter črno-rjavi. Na seznamu opcij bodo med drugim tudi ogrevani sedeži, sistem vstopa s pametnim ključem, zatemnjena zadnja stekla, delno usnjeno oblazinjenje sedežev, sistem za enostavnejše parkiranje IPA, 18-palčna lahka lita platišča, dvobarvna zunanjost ter premium avdio sistem JBL. Po trenutnih informacijah naj bi bil varnostni sistem TSS na voljo pri vseh evropskih modelih.


Toyota C-HR v številkah:

Zunanje dimenzije (d x š x v): 4.360 mm x 1.795 mm x 1.555 mm 

Medosna razdalja: 2.640 mm

Osnovna prostornina prtljažnika: 370 l


Za evropski trg naj bi bili na voljo dve pogonski možnosti. Osnovna izvedenka naj bi bila opremljena z 1,2-litrskim turbobencinskim motorjem s 85 kW moči ter 185 Nm navora, z možnostjo ročnega šeststopenjskega menjalnika (s štirikolesnim pogonom) ali menjalnika CVT. Drugo možnost naj bi predstavljala hibridna izvedenka HSD po zgledu aktualnega Priusa (1,8-litrski bencinski motor 72 kW, elektromotor 53 kW in nikelj-metal hidridna baterija kapacitete 1,31 kWh). O močnejših izvedenkah trenutno še ni konkretnih informacij, naj pa bi pri Toyoti o njih resno razmišljali.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Pogled v notranjost Toyote C-HR"


mrtwelvetrees
7 leta 9 meseci nazaj

Super, 1.2 T ki ima 4×4 lepo, še v hibrida bi moral dat ta motor namesto 1.8…. A hibrid bo 4×4 ?… pa plug-in ?

 
Novi Fiat 500 Riva je najmanjša jahta na svetu
Plastične zaščite AirBump še za novo generacijo Citroëna C3