Novice

Plastične zaščite AirBump še za novo generacijo Citroëna C3

Novi Citroën C3 si je, sodeč po prvih dveh fotografijah, glavne oblikovalske elemente sposodil pri modelu C4 Cactus, ki je bil razkrit leta 2014 na ženevskem avtomobilskem salonu.

Citroën C3 bo napadel segment A, kjer visoko kotira Ford Fiesta, z visoko postavljeno tanko masko hladilnika, tankimi žarometi LED in glavnimi žarometi postavljenimi nižje kot pri aktualni generaciji. Oblikovalci so se odrekli značilni visoki silhueti, ki je bila značilna za model C3 pri zadnjih dveh generacijah, in jo nadomestili z bolj škatlasto zunanjo obliko. Tako kot C4 Cactus ima tudi C3 na vratih nameščeno plastično zaščito AirBump. Od atraktivnega brata si je sposodil še zaščitno plastiko na blatnikih in na odbijačih.

Žal sta zaenkrat na splet zašli le prikazani dve fotografiji, zato ne vidimo potniške kabine in ne vemo kaj dosti o motorni paleti. A kot gre pričakovati, bo šlo predvidoma bolj za evolucijo kot revolucijo. Pod pokrovom motorja se bodo najverjetneje skrivali bencinski in dizelski štiri- in trivaljni agregati, ki jih že poznamo pri vozilih skupine PSA. Prenos moči na sprednji kolesni bo potekal preko običajnega ročnega menjalnika, zagotovo pa bo na voljo tudi samodejni menjalnik.

Citroën bo v celoti razkril novi C3 jutri, javnost pa bo plastične obrobe lahko prvič potipala jeseni na pariškem avtomobilskem salonu.

Povezava na celotno galerijo fotografij.

Avtomobilizem.com (Vir: Left Lane News. Foto: Citroën.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Plastične zaščite AirBump še za novo generacijo Citroëna C3"


Firediver
7 leta 9 meseci nazaj

Za voznike novega C3 je tega Airbump-a preveč, za voznice pa premalo (moralo bi biti okoli in okoli vozila, da bi služilo namenu).

drugmirko
7 leta 9 meseci nazaj

preverite danes ob 12:30… bo uradna predstavitev z vsemi podatki 😉

 
Pogled v notranjost Toyote C-HR
Panamera nič več družinski grdi raček