Novice

Ponovno obujeni Moskvič z novim modelom

V bivši Renaultovi tovarni v Moskvi so pričeli s proizvodnjo modela Moskvič 3, ki temelji na križancu kitajskega avtomobilskega proizvajalca JAC.

Ruski avtomobilski proizvajalec Kamaz je po prevzemu bivšega Renaultovega proizvodnega obrata v Moskvi, ki so ga poimenovali Moscow Automobile Plant Moskvich ponovno obudil znamko iz časov Sovjetske zveze. Do konca letošnjega leta naj bi proizvedli 600 avtomobilov, od tega 200 električnih. Po trenutnih načrtih naj bi v prihodnjem letu proizvedli vsaj 50.000 vozil, leto zatem pa naj bi se to število še podvojilo.

Predstavniki podjetja Kamaz sicer ostajajo skrivnostni glede specifikacij novega modela znamke Moskvič. Po poročanju agencije Reuters naj bi projekt podpiralo kitajsko podjetje JAC, Moskvič 3 pa naj bi bil preznačkana različica križanca JAC JS4. V tem primeru bi pogonske opcije predstavljala motorja z 1,5 ali 1,6 litra prostornine ter najvišjo močjo 110 kW (150 KM) in navorom 210 NM, medtem ko bi bil električni pogonski sklop ruskega porekla.

Proizvodnja modela Moskvič 3 naj bi vsaj na začetku potekala v sodelovanju s kitajskimi partnerji, ruski avtomobilski proizvajalec pa v prihodnosti načrtuje povečanje deleža domačih komponent, kar bi zmanjšalo odvisnost od tujih partnerjev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: JAC, Kamaz.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Ponovno obujeni Moskvič z novim modelom"


jack86
1 leto 5 meseci nazaj

Itak, evropejci bomo potegnili takratko. Ker je bil renault (pre)močan v Rusiji, je treba po diktatu UK in US uvesti sankcije proti rusiji in ustvariti vojno. Ne samo renault… Vsi evropejci.

McLaren
1 leto 5 meseci nazaj

Lol kje si pa to pobral…ker je Renault premocan v rusiji so uvedli sankcije proti rusiji? Facebook vam pere mozgane

srcnik
1 leto 5 meseci nazaj

Saj deloma ima prav, samo malo nerodno se je izrazil… Američani delajo na tem, da zjebejo evropo, zjebali so največjega eu proizvajalca VW, da so lahko svojega(teslo) porinili naprej, več miljardne kazni in tudi zaporne pri vw, ko so oni prikrivali pri boeingu, kar je prineslo na stotine smrtnih žrtev, pa samo nekaj miljonska kazen in noben v zaporu… medtem so z vojnami na bližnjem vzhodu ustvarili migrantsko problematiko evropi, zdaj še s podjebavanjem rusije v ukrajini, odrezali evropo od surovin in energentov za proizvodnjo… Imajo pa močan propagandni stroj (pokupljenih večina medijev), da jim folk sledi kot ovčke…

jack86
1 leto 5 meseci nazaj

Točno to! @mclaren, ne berem FB novic.
Škoda da se evropejci ne znamo zase postavit in enkrat dokončno rečt zahodu NE! V celem obdobju vojne občudujem Macrona, kako vedno strmi k pogovru z rusi in ni čisto pravi zahodnjak. Tudi Sholtz ima nevtralno držo, ampak ga v medijih napolno na “križ pribijajo”, češ kaj še čaka in ne napade…

jack86
1 leto 5 meseci nazaj

Če bi bila EU enotna, bi US in UK v vsem povozili po dolgem in počez. Noben niti pomislil nebi, da bi malo za hec napadel obmejno državo kot je Ukraina.

McLaren
1 leto 5 meseci nazaj

Vidim da si pravi strokovnjak za gospodarstvo in geopolitiko. Sej zadnja leta vas je ogromno strokovnjakov iz vseh podrocij. Boljse da se ne mesam.

 
Novi Ford Tourneo Custom je vsestransko uporaben
Izbrani finalisti za Evropski avto leta 2023