Novice

Kmalu Moskviči namesto Renaultov

V bivšem Renaultovem proizvodnem obratu v Moskvi naj bi decembra pričeli s proizvodnjo Moskvičev.

Moskovski župan Sergey Sobyanin je potrdil, da bodo v bivšem Renaultovem proizvodnem obratu v Moskvi decembra ponovno zagnali proizvodnjo. Že v maju, ko je Renault ob umiku iz Rusije za simbolično ceno enega rublja prodal 100-odstotni delež podjetja Renault Russia in 67,69 delež družbe Avtovaz ruskemu raziskovalnemu inštitutu NAMI in mestu Moskva, je moskovski župan predstavil načrte o nacionalizaciji obrata in ponovni obuditvi znamke Moskvič z namenom ohranitve delovnih mest.

Renault se je za ta korak odločil zaradi ruske invazije na Ukrajino, v primeru da bodo razmere to dopuščale, pa so si v skladu z dogovorom pridržali možnost ponovnega odkupa deležev v roku prihodnjih šest let. Luca de Meo, izvršni direktor Skupine Renault, je takrat poudaril, da so sprejeli težko odločitev z odgovornostjo do njihovih 45.000 zaposlenih v Rusiji.

Po besedah moskovskega župana Sobyanina je ruska avtomobilska industrija letos doživela občuten upad, a vendar ohranjajo upe, da jim bo ob pomoči države uspelo zagnati proizvodnjo, moskovski proizvodni obrat pa naj bi v prihodnosti postal tudi središče ruske proizvodnje električnih vozil.

Po trenutnih načrtih naj bi do konca letošnjega leta proizvedli 600 avtomobilov – od tega jih bo 200 električnih. Prihodnje leto naj bi s proizvodnih linij prišlo 50.000 avtomobilov znamke Moskvič, seveda le v primeru, če bo vse šlo v skladu z načrti. Tovarna naj bi bila deležna tudi finančne podpore v višini pet milijard rubljev (83 milijonov evrov), ki jo bosta prispevala mesto Moskva in ruski proizvajalec tovornih vozil Kamaz.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault, С. А. И.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Kmalu Moskviči namesto Renaultov"


tha_man
1 leto 5 meseci nazaj

Pametno, z Moskviči ne bodo imeli problemov z dobavo čipov in verjetno tud z visokimi cenami ne. Za zeleno prihodnost bomo pa že mi v EU skrbeli 🙂

1 leto 6 meseci nazaj

Manjka še podatek, da gre menda za kitajske (licenčne rebadgane) avtomobile.

 
Klasičnim modelom Alfa Romeo se obetajo boljši časi
Znamka Moon uspešno povezuje znanje slovenskih podjetij TAB, Lumar, Amibit, Etrel in Elnet