Novice

Porsche 911 GT3 RS bo najmočnejši znamkin model z atmosferskim motorjem

Najnovejša poslastica za ljubitelje znamke Porsche se imenuje 911 GT3 RS.


Porsche 911 GT3 RS je opremljen z dirkalnim športnim podvozjem in štirilitrskim atmosferskim motorjem z močjo 383 kW (520 KM). Od 0 do 100 km/h pospeši v 3,2 sekunde in doseže največjo hitrost 312 km/h. Razvit je na osnovi modela 911 GT3, ki so mu ob povečanju moči tudi prenastavili podvozje z novo kalibriranim krmiljenjem zadnje preme.

Za dinamične lastnosti modela skrbi tudi široka karoserija optimizirane mase z značilnim fiksnim zadnjim spojlerjem. V notranjosti sta nameščena školjkasta sedeža iz karbona, vratne obloge in sprednji pokrov so iz lahkih materialov, uporabljena pa je tudi manjša količina izolacije. Na sprednji premi so nameščena 20-palčna aluminijasta platišča z novo razvitimi športnimi pnevmatikami dimenzije 265/35, na zadnji pa 21-palčna platišča s pnevmatikami velikosti 325/30.

Za model je brez doplačila na voljo paket Clubsport, ki vključuje varnostni lok, ročni gasilni aparat, napeljavo za prekinitveno stikalo za akumulator in šesttočkovni varnostni pas. Za doplačilo pa je na voljo paket Weissach z dodatnimi montažnimi elementi iz karbona za podvozje, notranjost in zunanjost ter opcijska platišča iz magnezija, kar lahko zniža maso modela na 1.430 kilogramov.

Porsche 911 GT3 RS je že na voljo za naročanje, v Nemčiji ga bodo začeli prodajati sredi aprila 2018, njegove cene pa se tam pričenjajo pri 195.137 evrih.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volvo V60 je čudovit družinski karavan
Renault Zoe z novim motorjem