Novice

Volvo V60 je čudovit družinski karavan

Čeprav so pri Volvu zapisali, da so V60 predstavili v njegovem naravnem habitatu, pred družinsko hišo v Stockholmu, stavimo, da bi se tako avtomobil kot tudi njegovi lastniki enako dobro znašli v naših krajih.

Srednje veliki karavan znamke, ki je v zadnjih letih prešla med prestižne, je na videz dovolj privlačen, da bo brez težav prepričeval kupce, ki jim hkrati ponuja vsakodnevno uporabnost in praktičnost.

Karavani so od nekdaj adut Švedov, na kar se je v nagovoru ozrl tudi Håkan Samuelsson, predsednik uprave in direktor Volvo Cars: “Vozniki družinskega karavana so bili za nas vedno zelo pomembni kupci. Pravzaprav je tako že kar nekaj generacij. Novi Volvo V60 nadaljuje to tradicijo in jo prilagaja novi dobi.” 

Volvo V60 je zasnovan na arhitekturi SPA (Scalable Product Architecture), kar ga povezuje z modeli serije 90 in XC60 in mu omogoča prostornost tako v potniškem delu kot tudi v prtljažniku. Jasno je, da za svojimi brati ne zaostaja niti, ko je govora o naprednih varnostno asistenčnih tehnologijah.

Ob bencinskih motorjih T5 in T6 ter dizelskih motorjih D3 in D4 bo novi V60 na voljo z dvema priključno-hibridnima pogonskima sklopoma: T6 Twin Engine AWD ponuja 340 konjskih moči, T8 Twin Engine AWD pa 390 konjskih moči.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Volvo V60 je čudovit družinski karavan"


fantom
6 leta 1 mesec nazaj

Lep, ampak me moti da vsi zgledajo skoraj isto. Razlik med modeli (razen v velikosti) povprecen clovek na hitro niti ne opazi…

6 leta 1 mesec nazaj

Zelo lepi model .. Take lepe oblike ?

muc396
6 leta 1 mesec nazaj

Kupim oba! Res lepa avta! A za V90 ne bo denarja.

6 leta 1 mesec nazaj

Končno (po 850 in V70) spet volvo, ki bi ga imel!

6 leta 1 mesec nazaj

zelo lep karavan, lepši od njega le audi rs4, ampak za moj okus seveda, je pa audi mnogo dražji seveda

 
Našpičen mali Ferrari je 488 Pista
Porsche 911 GT3 RS bo najmočnejši znamkin model z atmosferskim motorjem