Novice

Porsche 911 še nikoli ni bil tako brutalen

Porsche je ob predstavitvi video igre Forza Motorsport 7 izkoristil priložnost in razkril še nekaj težko pričakovanih podatkov o brutalnem modelu 911 GT2 RS.

Pri Automobile Magazine so imeli to čast, da so lahko sedli na sovoznikov sedež prototipa GT2 RS in hkrati pridobili nekaj zanimivih podatkov o najbolj divjem modelu 911 vseh časov.

Dirkalno mrcino poganja 3,8-litrski twin-turbo šestvaljni agregat s 515 kilovati moči in 750 njutnmetri navora. S tem popolnoma zasenči novo generacijo GT3 RS, ki je s 368 kilovati moči in 460 njutnmetri navora veljal za edino izbiro pri dirkačih. Zaradi sunkovitega prirastka moči se GT2 RS iz mirovanja do stotice požene v 2,9 sekundah in doseže najvišjo hitrost 341 km/h.

Do sedaj je znano še to, da se motor zavrti do 7.200 vrtljajev in ustvari do 350 kilogramov podtlaka. Zaradi povečanih zmogljivosti so spredaj nameščene pnevmatike 265/30 in zadaj 325/30. Pod legendarno obliko se skrivajo še sistem vektoriranja navora, krmiljenje na zadnji osi in spremenljiva zapora zadnjega diferenciala.

Pri Porscheju se niso izdali, kdaj bodo pričeli z dobavami GT2 RS prvim kupcem, po izkušnjah sodeč pa bodo malo rabljeni primerki hitro prešli v prodajo po bistveno višji ceni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Turn 10 Studios.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tudi v Münchnu razmišljajo o omejevanju prometa dizelskih vozil
Porsche si je še tretjič pokoril tekmece v Le Mansu