Novice

Porsche bo gradil doživljajski center tudi na Japonskem

Nemci so najavili, da se bo njihovim doživljajskim centrom po svetu pridružil še en, skupno že deveti tovrstni center.

Najnovejši v vrsti centrov Porsche Experience bodo zgradili na Japonskem, v prefekturi Chiba blizu Tokija. Kot je značilno za vse Porschejeve doživljajske centre, bodo tudi ta sestavljen iz dirkalne steze, ki bo tu dolga 2,1 kilometra, področja za dinamično testiranje vozil, odseka za terensko vožnjo, dirkalnega simulatorja, restavracije in številnih konferenčnih prostorov za organizacijo in izvedbo posebnih dogodkov ali predstavitev za posameznike oziroma večje skupine ljudi.

Medtem ko so praktično vse steze ostalih Porschejevih doživljajskih centrov po svetu postavljene na ravnem terenu, je topografija terena na Japonskem bistveno bolj razgibana. Ravno zaradi tega bodo Nemci na Japonskem lahko poustvarili marsikateri ovinek svetovno slavnih stez. Med drugim lahko tako tam uporabniki pričakujejo legendarni “Carousel” ovinek iz Nurburgringa in celo “Corkscrew”, kombinacijo ovinkov vzdolž klančine iz dirkališča Laguna Seca.

Osrednja točka centra bo stavba, zasnovana v tradicionalnem japonskem slogu Edo Kiriko. Japonski vzorec diagonalnih črt na stavbi, poimenovan yaraimon, bo stavbi zagotavljal edinstveno podobo in zaščito pred poškodbami in umazanijo. Tudi v notranjosti je pričakovati  japonski arhitekturni pristop, ureditev pa bo vključevala celo japonske vrtove.

Porschejev doživljajski center na Japonskem bo že deveti po vrsti, preostalih osem pa ima znamka v Nemčiji (Leipzig in Hockenheim), Veliki Britaniji (Silverstonu), Franciji (Le Mans), na drugi strani Atlantika pa sta dva (v Atlanti in Los Angelesu). Porschejevi navdušenci na Kitajskem lahko obiščejo center v Šanghaju, osmi pa je ravnokar v gradnji v Italiji v kraju Franciacorta, kjer naj bi odprl svoja vrata prihodnje leto. Za leto 2021 je prav tako napovedano odprtje japonskega centra, a ugibamo, da se bo to najbrž zgodilo bolj proti koncu leta in ne v začetku, kot se pričakuje za italijansko lokacijo.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Seat v novo investicijo za prihodnost
Volkswagnov manjši in cenejši električni model