Novice

Volkswagnov manjši in cenejši električni model

Pri znamki Volkswagen so potrdili, da bodo že čez dve leti predstavili svoje najmanjše električno gnano vozilo z vstopno ceno okrog 20 tisočakov. Za osnovo naj bi poskrbela cenejša izvedba znane platforme MEB, na kateri naj bi nastalo še kar nekaj koncernskih modelov.

Pri nemškem koncernu so se v zadnjem času pospešeno usmerili v električni pogon, saj želijo v naslednjem desetletju predstaviti kar 75 novih električno gnanih modelov ter izdelati kar 26 milijonov tovrstnih vozil. Potem ko so pri znamki Volkswagen že predstavili svoje prvo velikoserijsko vozilo ID.3, za katerega pravijo, da je začetnik njihove tretje revolucije, je v prihodu tudi že ID.4. Sedaj so se usmerili še manjše in cenejše modele. In ravno slednji naj bi jim močno pomagali pri njihovih dolgoročnih prodajnih ciljih ter doseganju emisijskih zahtev.

Za osnovo prihajajočih cenejših modelovnaj bi uporabili cenejšo različico koncernske platforme MEB, ki je zasnovana za baterijske sklope do 43 kWh. Omenjena arhitektura naj bi se najprej znašla v Volkswagnovih modelih ID.1, ki naj bi stal v osnovni verziji okrog 20 tisočakov, ter kombilimuzinskem ID.3 z osnovno ceno okrog 25.000 evrov. Oba modela naj bi se znašla na trgu leta 2023, še prej pa bodo predstavili tudi konceptni verziji.

Po pričakovanjih naj bi kasneje predstavili svoje tehnične dvojčke še pri znamkah Seat in Škoda.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Volkswagnov manjši in cenejši električni model"


Ivan36
1 leto 7 dni nazaj

Hmm kak nateg a? E-UP so pa ukinili pa Citigo e-iV od Škode? “Za pogon bo skrbel elektromotor z močjo 61 kW (82 KM), ki bo moč dobival iz baterijskega sklopa kapacitete 36,8 kWh, kar je pri testiranjih po standardu WLTP naneslo na 265 prevoženih kilometrov. Ker je ves navor, 210 Nm, na voljo takoj, lahko citigo e iV do 100 km/h pospeši v 12,5 sekunde, hitrost pa je omejena na 130 km/h.” še cena https://dems.si/skoda/

 
Porsche bo gradil doživljajski center tudi na Japonskem
Trenja v vrhu skupine Volkswagen