Novice

Porsche poskrbel za preimenovanje Aston Martina GT3

Porsche že dolgo časa uporablja oznako GT3 za svoj najbolj divji atmosferski model 911, zato je bilo le vprašanje časa, kdaj se bodo zoperstavili angleškemu proizvajalcu Aston Martinu, ki je enako poimenoval svoj najnovejši brutalni stroj.

Uradna predstavitev modela Aston Martin GT3 na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi ni mirno obšla vodilnih iz Stuttgarta. Odvetniki obeh proizvajalcev so se zadnjih nekaj mesecev intenzivno pogovarjali o tej problematiki, saj nemški Porsche trdi, da ime GT3 uporablja že od leta 1999, zato ekskluzivno pripada prav njim.

Po drugi strani pri Aston Martinu pravijo, da so ime vzeli z enako poimenovanega dirkaškega pokala GT3, ki deluje pod okriljem matične zveze. Alfanumerično zaporedje je bilo v uporabi, še preden si jo je ”rezerviral” Porsche, še dodajajo pri angleškemu proizvajalcu vozil. Lotus GT3 je na ceste zapeljal kar tri leta pred prihodom prve 996 GT3, omenjeno oznako pa že kar nekaj časa trži tudi Bentley, vendar se očitno Porsche zaradi bližnjega sorodnika presenetljivo ne vznemirja pretirano.

Raje kot da bi se spustili v pravno vojno z enim izmed draguljev koncerna Volkswagen, so pri Aston Martinu storili pravo stvar ter se odločili, da bodo preimenovali oba superšportna modela. Po novem se bosta civilna in dirkalna različica Vantage GT3 imenovala GT12.

Pri Porscheju so v preteklosti že dokazali, da trdno stojijo za svojimi poimenovanji in so jih pripravljeni braniti na vse pretege. A je resnici na ljubo tokrat Aston Martin pripravil konkretne primere, ki večino prepričajo, da bi morali vztrajati pri uporabi imena in nikakor ne popustiti agresivni politiki s strani Porscheja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Aston Martin.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kitajci prevzemajo italijanski Pirelli
BBC brez Clarksona