Novice

BBC brez Clarksona

Po navedbah britanskega Telegrapha naj bi Lord Tony Hall, generalni direktor BBC, danes oznanil odločitev korporacije, da se poslovijo od Jeremyja Clarksona.

Jeremy Clarkson bo odpuščen s položaja voditelja oddaje To Gear, saj je interna preiskava pokazala, da je verbalno in fizično napadel enega od producentov oddaje v prepiru zaradi zrezka in pečenega krompirja. Kljub temu, da po reakcijah javnosti Clarkson pravzaprav pooseblja oddajo, ki bo z njim verjetno izgubila tudi del publike, korporacija BBC s tem jasno sporoča, da ne namerava tolerirati takšnega vedenja.

Britanski mediji pričakujejo, da se bo Lord Hall zahvalil Clarksonu za njegovo vlogo pri ustvarjanju oddaje Top Gear ter celo branil njegov kontroverzen in politično nekorekten slog vodenja, ki ga je korporacija BBC tolerirala. Odločitev za prekinitev sodelovanja naj bi sprejel s težkim srcem, a naj bi bil po navedbah neimenovanih virov zaradi izsledkov preiskave pravzaprav brez prave izbire.

BBC namerava kljub razhodu z legendarnim voditeljem nadaljevati z oddajanjem serije Top Gear v okviru programa BBC2. Za vlogo novega voditelja naj bi nagovarjali 48-letnega Chrisa Evansa, radijskega voditelja jutranje oddaje na postaji Radio 2. Evans je med drugim lastnik ene najbolj prestižnih britanskih avtomobilskih zbirk, v katero spada tudi dragoceni Ferrari 250GTO iz leta 1963, a naj bi bil kljub prepričevanju vodstva BBC  odločen, da ne bo prevzel vloge novega voditelja Top Geara.

Prav tako še ni jasno ali bosta James May in Richard Hammond ostala del programa ali se bosta pridružila Clarksonu pri novih izzivih, ki naj bi bili povezani z ameriško mrežo Netflix.

Avtomobilizem.com (Vir: The Telegraph. Foto: Avtomobilizem.com)

Opomba uredništva: Po objavi članka smo galerijo posodobili še z uradno izjavo generalnega direktorja BBC.

Mnenja uporabnikov

9 komentarjev za "BBC brez Clarksona"


plinas
9 leta 1 mesec nazaj

predvajanje posnetkov mrtvih civilistov v raznih spopadih po svetu ter podpiranje protiterorističnih vojn v katerih je veliko več civilih žrtev v napadih “demokratične koalicije ” kot pa mrtvih teroristov je pa seveda korektno …mot… tud bbc smrdi ..

peroRS
9 leta 1 mesec nazaj

Clarkson, May pa Hammond bi morali vodit ameriški Top gear, pol bi blo šele akcije. Kle v evropi itak ne smeš nič reči, si takoj nestrpen, rasist itd….

toMmy
9 leta 1 mesec nazaj

Po moje bo prej Clarkson uspešen kje drugje, kot Top Gear brez njega. Res da se mi je zadnje čase zdelo vse skupaj malo bolj prisiljeno/zaigrano, ampak po drugi strani so pa za vsak malo ostrejši sarkazem ali pa kanček črnega humorja vsi zganjali paniko. No včasih tudi za prazen nič… Če mislijo bit bolj papeški od papeža, naj vse skupaj ukinejo, ker to ne bo več Top Gear!

xxl
9 leta 1 mesec nazaj

In kaj je bilo v teh oddajah tako kvalitetnega?Mogoče humor,dokler je bil v mejah sprejemljivega.

peroRS
9 leta 1 mesec nazaj

Imajo na BBC že izkušnje s tem ko so Clarksona ven vrgli, 2001. S Top gearom je bilo konec. In zdaj bo isto.

 
Porsche poskrbel za preimenovanje Aston Martina GT3
Razkrit novi Jaguar XF