Novice

Porsche povečal svoj delež v podjetju Rimac

Porsche je obstoječemu vložku v hrvaškem podjetju dodal novih 5,5 odstotkov.

Pred dobrim letom je Porsche prevzel 10-odstotni delež, z novim vložkom pa se je očitno partnerstvo s podjetjem hrvaškim Rimac Automobili še okrepilo. Znano zagonsko podjetje, ki trenutno zaposluje okrog 550 ljudi, prvenstveno razvija in proizvaja komponente za električne avtomobile. Ob tem pa tudi samostojno izdeluje električno gnane superšportne avtomobile, ki zaenkrat služijo predvsem kot odličen prikaz njihovih zmožnosti ter generator medijske pozornosti.

Lutz Meschke, podpredsednik uprave in direktor za finance in IT v Porsche AG, je ob novi akviziciji izjavil: “Porsche eno leto spremlja podjetje Rimac in njegov pozitivni razvoj. Takoj smo ugotovili, da se Porsche in Rimac lahko veliko naučita drug od drugega. Verjamemo v Mateja Rimaca in njegovo podjetje, zato smo zdaj še povečali naš lastniški delež in okrepili naše sodelovanje na področju baterijske tehnologije.”

Direktor podjetja Rimac Automobili Mate Rimac dodaja: “Eden od najpomembnejših mejnikov v naši zgodovini je bil, ko smo pridobili Porsche za solastnika. To, da Porsche zdaj še povečuje svoj delež, je najboljša potrditev za naše sodelovanje in temelj za še tesnejše odnose. Smo šele na začetku našega partnerstva – in kljub temu so se naša visoka priča-kovanja že izpolnila. Imamo veliko idej, ki jih želimo v prihodnje skupaj realizirati. Ključnega pomena je, da sodelovanje v enaki meri koristi obema parterjema in da lahko našim končnim kupcem z razvojem osupljivih elektrificiranih modelov zagotovimo dodano vrednost.”

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Platforma GA-B bo temelj čisto nove Toyote Yaris
Karim Habib prevzema skrb za oblikovalsko prihodnost znamke Kia