Novice

Porsche Taycan Turbo S na Nürburgringu prevzel naziv najhitrejšega serijskega električnega avtomobila

Na Severni zanki Nürburgringa je Porschejev razvojni voznik Lars Kern z vozilom Porsche Taycan Turbo S v enem krogu dosegel čas 7:33 minute.

Porschejeva športna limuzina je bila na dirkalni stezi opremljena s paketom Performance Kit in opcijskim sistemom Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC). Od serijske različice se je razlikovala po obvezni varnostni kletki in tekmovalnih školjkastih sedežih, masa vozila pa je bila enaka masi serijskega avtomobila. Dosežek na 20,8-kilometrski progi je potrdil notar, ki je formalno zabeležil novi rekord, TÜV Rheinland pa je potrdil serijsko stanje rekordnega avtomobila.

Paket Performance Kit med drugim vključuje 21-palčna platišča RS Spyder s športnimi pnevma-tikami tipa Pirelli P Zero Corsa, homologirane za cestno vožnjo. Zajema tudi posodobitev programske opreme za sistem Porsche 4D Chassis Control, ki je prilagojena športnim pnevmatikam ter v realnem času analizira in sinhronizira vse sisteme podvozja v Taycanu.

Zelo smo veseli, da je rekord Nürburgringa za električne avtomobile zdaj spet v Porschejevih rokah,” je po odvzemu lovorike Teslinemu Modelu S Plaid dosežek komentiral Kevin Giek, vodja modelske serije Taycan.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mercedes-Benz kmalu z novim naprednim operacijskim sistemom
Novi patenti Volva