Novice

Mercedes-Benz kmalu z novim naprednim operacijskim sistemom

Nemški avtomobilski proizvajalec naj bi z modelnim letom 2024 prvič predstavil operacijski sistem MB.OS.

Mercedes-Benz naj bi v novih modelih z modelskim letom 2024 predstavil operacijski sistem MB.OS (Mercedes-Benz Operating System), ki so ga razvili v sodelovanju s podjetjem Unity Technologies in bo nadomestil obstoječo informacijsko-multimedijsko platformo MBUX.

Nov operacijski sistem naj bi povezal vse Mercedesove modele s storitvami v oblaku ter z uporabo tehnologije IOT (Internet of Things) povezoval vse poglavitne sisteme vozila – pogonski sklop, sistem avtonomne vožnje, informacijsko-multimedijski sistem, klimatizacijo ter pripomočke, ki bodo zagotavljali udobje. Del novega sistema MB.OS bodo tudi pretočne storitve za prenos zvoka in videa, kar naj bi poleg različnih načinov komunikacije omogočalo tudi igranje računalniških igric. S pomočjo umetne inteligence in obogatene virtualne resničnosti pa se bodo nastavitve avtomobila lahko samodejno prilagajale uporabnikom. Prvi vpogled v novi informativno-multimedijski sistem so nam pri Mercedesu že ponudili v konceptu visoko zmogljivega in učinkovitega električnega avtomobila Vision EQXX.

Partnersko podjetje Unity Technologies je znano predvsem po razvoju tridimenzionalnih platform, ki delujejo v realnem času, njihova tehnologija pa naj bi predstavljala osnovo sedemdesetim odstotkom računalniških igric, ki so trenutno na trgu. Poleg tega so strokovnjaki tudi na področju različnih tehnologij obogatene in virtualne resničnosti, nemški avtomobilski proizvajalec pa jih je izbral po skrbni presoji in primerjavah vrste drugih rešitev na tem področju.

Pri Mercedes-Benzu so si za zasnovo novega operacijskega sistema pomagali tudi s programsko rešitvijo Unity Industrial Collection, paketom kompleksne programske opreme s področja tridimenzionalne vizualizacije, ki bo predstavljala glavno orodje pri zasnovi uporabniških vmesnikov, prikazov in uporabniške izkušnje. Po besedah vodilnega moža oddelka za programsko opremo pri Mercedes-Benzu Magnusa Östberga bodo z lastnim operacijskim sistemom dosegli tri glavne cilje – oblikovanje uporabniških vmesnikov skladno s prestižem znamke, ustvarjanje dvostranske komunikacije z uporabniki ter integracijo digitalnega življenja stranke z avtomobilom.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Predstavniki znamke BMW so mnenja da bo sistem naročnin kmalu sprejet s strani kupcev
Porsche Taycan Turbo S na Nürburgringu prevzel naziv najhitrejšega serijskega električnega avtomobila